2 de desembre de 2020 2/12/20

Ciutadans censura la falta de manteniment de la Llotja de la Seda de València

Ciutadans censura la falta de manteniment de la Llotja de la Seda de València - (foto 1)
  • La regidora de Cs, Amparo Picó, exigeix responsabilitat a l'equip de govern “per a frenar la deterioració de l'edifici”

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha alertat de la falta de manteniment que pateix la Llotja de la Seda de València, l'únic edifici a la ciutat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Després de realitzar preguntes al ple sobre aquest assumpte, la regidora de Cs, Amparo Picó, ha explicat que l'equip de govern ha admés que existeixen humitats a la Sala de Contractació, aparició de plantes rupícoles en una gàrgola i escantells en la policromia de l'artesanat del sostre de la sala del Consolat de la Mar. Una realitat que va ser denunciada recentment per la Societat Valenciana d'Història de l'Art.

“Ens sembla greu que la delegació de Cultura diga que no té pressupost per a mantindre un edifici que és Patrimoni de la Humanitat. És lamentable que aboquen a la Llotja a la deterioració”, ha declarat la regidor de Cs, Amparo Picó.

“Sabem que la degradació dels monuments s'accelera exponencialment i no podem estar esperant un miracle pressupostari per a evitar la degradació de la Llotja”, ha conclòs l'edil taronja.

Pujar