1 d’octubre de 2020 1/10/20

Ciutadans alerta de la falta de presència policial en els centres municipals de Serveis Socials

  • Els regidors Estellés i Copoví censuren la descoordinació existent entre la delegació de Seguretat i la de Benestar Social

Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València ha denunciat que el bipartit ha deixat sense vigilància policial als centres municipals de Serveis Socials, els quals han sol·licitat l'existència d'agents en les seues instal·lacions, tal com confirma el propi equip de govern en contestacions a preguntes formulades per Cs al ple del mes de novembre.

Sobre aquest assumpte, el regidor de Cs, Narcíso Estellés, ha explicat que “aquesta situació genera desprotecció dels treballadors d'aquests centres, els qui treballen per a una delegació que sí ha reclamat presència policial com tenen altres edificis públics municipals”.

Estellés ha censurat l'existència d'aquest problema de “greu descoordinació” i ha detallat que “dels dotze Centres de Serveis Socials de València, només en un, en el de Olivereta, es disposa d'un agent de policia de segona activitat”.

Per part seua, el regidor Javier Copoví ha subratllat: “La petició de tindre vigilància en els centres és lògica. La seguretat dels treballadors i de la ciutadania és una prioritat. Compartim la decisió de la regidoria de Serveis Socials de demanar presència d'agents de segona activitat en els horaris de major afluència de persones”.

Per a concloure, Copoví ha anunciat que el seu grup ha presentat preguntes al Ple de l'Ajuntament de València de desembre per a conéixer quines mesures adoptarà la delegació de Serveis Socials per a pal·liar aquesta situació, així com les causes que han motiveu la retirada dels agents.

Pujar