elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciutadans advertix que el Palau de la Música vol pagar un sou de tècnic de prevenció per a funcions distintes

    El regidor de Ciutadans en l'Ajuntament de València Manuel Camarasa ha advertit hui que el Palau de la Música ha convocat un lloc de tècnic de prevenció perquè realitze funcions distintes que comportarien una menor retribució. Actualment, la prevenció en el Palau de la Música està subcontractada a una empresa que utilitza tècnics de prevenció i personal amb menor qualificació per a tasques més senzilles. "Gloria Tello vol unir ambdós funcions en una. Si ho fa, incorrerà en una il·legalitat si la remuneració i les funcions no coincidixen amb el tipus i nivell de lloc de treball oferit", ha dit Camarasa.

    "No estem parlant d'un lloc de treball de tècnic superior en prevenció de riscos laborals, sinó d'un altre lloc de treball distint. No es pot contractar un professor de piano per a ser acomodador ni a un tècnic en prevenció de riscos per a fer mesuraments", ha explicat Camarasa, que ha matisat: "Es tracta d'un nou cas de trage a mesura que l'equip de govern confecciona per a una persona del seu entorn. Ja hem advertit moltes vegades d'este tipus d'actituds i seguirem denunciant-les i mostrant la nostra repulsa".

    Després de rebre un informe del departament de recursos humans del Palau, l'edil de Cs ha coincidit en la idoniedad de que el personal que treballe en operacions de manteniment higiènic sanitari estiga preparat per a poder realitzar eixos treballs amb la formació adequada. "No obstant això, un tècnic superior en prevenció de riscos laborals, no ha de realitzar eixos treballs. Els seus comeses no són eixos, sinó la localització, identificació, planificació, coordinació, supervisió i verificació que eixos treballa-vos es realitzen i de que es realitzen per personal competent", ha conclòs Camarasa.

    Pujar