13 de desembre de 2019 13/12/19

Ciutadans acusa Cultura de privar a la major part dels barris de València del programa ‘Cultura als barris’

Ciutadans acusa Cultura de privar a la major part dels barris de València del programa ‘Cultura als barris’ - (foto 1)
  • La regidora Amparo Picó exigeix “un repartiment objectiu i equitatiu” de les activitats culturals que organitza el Consistori en els barris

La regidora de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Amparo Picó, ha acusat la Regidora de Recursos Culturals, Gloria Tello, de privar a la major part dels barris de la ciutat, en concret 46 barris, de les activitats culturals previstes en el programa ‘Cultura als Barris’ del 2019. Picó ha apuntat també que “a més, es repeteixen aproximadament una desena dels 26 barris, on les activitats d'aquest programa s'han desenvolupat fins al moment”.

Sobre aquest assumpte, la regidora de Cs ha exigit a Tello “diversificar les activitats” i ha declarat que la decisió de l'edil Tello de mantindre els mateixos barris de l'any passat i només sumar el barri de Benimaclet i els sis barris de Ciutat Vella “és discriminatòria i només respon a interessos partidistes”.

“Des de Cs apostem per una cultura descentralitzada, ens sembla estupenda la iniciativa d'acostar la cultura als barris. Això sí, tots els barris han de tindre oportunitats”, ha explicat Picó, qui ha exigit a Tello que explique quines dades objectives motiven la seua planificació.

Per a concloure, la regidor de Cs ha exigit a Tello que rectifique i planifique l'esdeveniment de manera “objectiva i equitativa”. “Encara no s'ha adjudicat l'empresa que ha de dur a terme les activitats. Pel que la regidora és a temps de rectificar”, ha dit. 

ocultar
Ciutadans acusa Cultura de privar a la major part dels barris de València del programa ‘Cultura als barris’
Pujar