elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ciudatans demana explicacions a Ribó sobre les mesures adoptades per a reduir la presència de plàstics a les platges de València

Ciudatans demana explicacions a Ribó sobre les mesures adoptades per a reduir la presència de plàstics a les platges de València
  • El portaveu de Cs: “L'any passat, la depuradora de Pinedo va alleujar a la mar aigües residuals almenys 25 vegades i enguany portem comptabilitzades 8 vegades”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha demanat explicacions a l'alcalde, Joan Ribó, sobre les mesures adoptades per a reduir la presència de plàstics a les platges de la ciutat de València.

El portaveu taronja, ha recordat que, recentment, el regidor Sergi Campillo va assegurar que la contaminació de plàstics i microplàstics en la mar i els paratges naturals és un problema col·lectiu que “competeix a les administracions i a la ciutadania en el seu conjunt”. “Segons les pròpies afirmacions de Campillo, l'ajuntament hauria de prendre mesures perquè no s'abocaren productes contaminants a l'entorn de les platges del Sud i el Parc Natural de l'Albufera”, ha declarat Giner.

“Cada vegada que hi ha tempestes arriben a les platges grans quantitats de deixalles de plàstic, en la seua majoria deixalles higièniques, coincidint amb els alleujaments de la depuradora de Pinedo. L'any passat, el EDAR de Pinedo, va alleujar directament a la mar aigües residuals almenys 25 vegades, i enguany portem comptabilitzades 8 vegades”, ha censurat el portaveu taronja.

“Volem saber i per això hem preguntat a la comissió d'Ecologia Urbana quines mesures ha pres l'Ajuntament de València durant aquests últims anys per a eliminar la presència de plàstics en la mar del litoral i si s'ha realitzat algun estudi sobre la presència de plàstics en la mar de les platges de la ciutat”, ha detallat Giner, qui, per a concloure, incidit en la necessitat de prendre “mesures concretes i eficaces per a contribuir a la reducció dels plàstics en la nostra costa”.

Pujar