22 de setembre de 2020 22/9/20

Ciudadanos exigeix a Ribó que ‘tanque l'aixeta econòmica al pancatalanisme’

Ciudadanos exigeix a Ribó que ‘tanque l'aixeta econòmica al pancatalanisme’ - (foto 1)

  El portaveu de Ciutadans en l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha exigit a l'Alcalde de València, Joan Ribó, que tanque l'aixeta econòmica a entitats *pancatalanistas. Segons informes del grup municipal Ciutadans, Ribó ha destinat més de 350.000 euros, de la butxaca de tots els valencians, a entitats separatistes.

  El grup municipal Ciutadans ha portat avui al Ple una moció perquè Ribó “no atorgue subvencions directes a entitats que promoguen l'independentisme i en concret a aquelles que tenen un marcat interès polític, en contra de valors constitucionals”.

  Fernando Giner, qui ha qualificat el finançament al separatisme de “deslleialtat a Espanya i a Europa”, ha exigit a l'alcalde que “deixe de regalar els impostos dels valencians a entitats separatistes”.

  "El nacionalisme ha portat dues guerres a Europa i tenim la responsabilitat de deixar una Europa com la tenim a les pròximes generacions, per açò li demanem que tanquen l'aixeta a les entitats nacionalistes", ha manifestat el portaveu de Cs.

  Durant el debat de la iniciativa, Giner ha recordat l'assistència de Ribó, com a alcalde, als Premis Octubre, on va compartir acte amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. “Un alcalde no ha d'oblidar-se que representa a tots, no a la seua ideologia. La irresponsabilitat de Ribó i dels seus socis socialistes no té límits”, ha criticat el portaveu de Cs, qui ha exigit avui que les persones que ostenten càrrecs de responsabilitat institucional en l'Ajuntament de València no recolzen actes en els quals s'homenatja, enalteix o recolzen actuacions que van en contra de la Constitució Espanyola i de la unitat territorial contemplada en la mateixa.

  “Són moltes les setmanes que, en la Junta de Govern Local, el tripartit dóna diners públics a entitats separatistes”, ha censurat el portaveu de *Cs.

  Per a concloure, Giner  ha anunciat que el seu grup exigirà, en les al·legacions al pressupost municipal “la retirada de les ajudes a aquestes entitats”.

   

  Pujar