27 de novembre de 2020 27/11/20

Ciudadanos demanarà reconéixer la figura de Españeta en el ple de l'Ajuntament de València

Ciudadanos demanarà reconéixer la figura de Españeta en el ple de l'Ajuntament de València - (foto 1)
  • Fernando Giner ha explicat que el seu grup demanarà també el reconeixement a Rafael Pla, el ‘Gran Fele’, “per tots els mèrits que ha fet per la cultura valenciana”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat que el seu grup portarà una moció al ple, que se celebrarà dijous que ve 29 d'octubre, perquè el consistori concedisca una distinció, un rang d'honor, a la figura del utillero del València C.F, durant anys, Bernardo España, més conegut com ‘Españeta’, i a Rafael Pla, ‘El Gran Fele’, per la seua labor en les arts escèniques, que han mort recentment.

“Españeta va ser una persona que va entregar la seua vida al València C.F, un home que ha estat al servei dels altres”, ha dit Giner, qui ha destacat “els valors que representa Españeta, com és l'amistat, la senzillesa, la solidaritat i la humilitat, l'entendre's amb tots”. “Principis i valors que hui més que mai necessitem en la nostra societat i que l'Ajuntament de València ha de reconéixer en aquesta figura”, ha manifestat Fernando Giner.

El portaveu de Cs detallat que “a més en la moció plantegem atorgar-li el Premi al Mèrit Esportiu que concedeix anualment la Fundació Esportiva Municipal (FDM) i recordem que en el 2019 la delegació d'Envelliment Actiu li va reconéixer en els seus premis de les Persones Majors”.

D'altra banda, el líder de la formació taronja ha explicat que “també proposem reconéixer a Rafael Pla, el ‘Gran *Fele’, per tots els mèrits que ha fet per la cultura valenciana, pel món de les arts escèniques i el del circ, tant a nivell nacional com en la Comunitat València”.

Per a concloure, el portaveu taronja dit: “Esperem que està iniciativa aconseguisca el consens de tots els grups perquè tots dos s'ho mereixen”.

Pujar