5 de desembre de 2020 5/12/20

El cinema d’estiu del Centre del Carme tanca les portes amb més de 8.700 espectadors

El cinema d’estiu del Centre del Carme tanca les portes amb més de 8.700 espectadors - (foto 1)
  • El cicle de cinema ‘De què riem a Europa?’ va penjar el cartell de complet en totes les sessions i va arribar a congregar més de 500 persones en l’última sessió

MÉS FOTOS
El cinema d’estiu del Centre del Carme tanca les portes amb més de 8.700 espectadors - (foto 2)

El CCCCinema del Centre del Carme va oferir divendres passat ‘Perfetti sconosciutti’ (2016), l’última pel·lícula del cicle ‘De què riem a Europa?’, que ha acompanyat les nits estivals del mes d’agost i ha reunit més de 8.700 espectadors.

El centre de cultura contemporània ha oferit un estiu carregat de rialles amb aquest cicle dedicat a la comèdia europea, que ha penjat el cartell de complet en totes les sessions i ha hagut d’ampliar l’aforament per a acollir totes i tots els assistents.

De l’1 al 30 d’agost s’han oferit 26 títols produïts en els segles XX i XXI, pertanyents a diversos punts de la geografia europea; clàssics poc vistos, films sorprenents que no van arribar a estrenar-se a Espanya i que han compartit cartell amb perles imprescindibles de la comèdia europea que feia molt de temps que no s’exhibien.

El claustre gòtic del centre d’art ha arribat a assolir els 548 espectadors en l’última sessió, amb ‘Perfectes desconeguts’, la versió original italiana d’aquesta sinistra faula sobre la dominació dels mitjans de comunicació, que va tancar el cicle aquest divendres passat en una sessió de primera. Així mateix, el CCCCinema ha superat els 400 assistents en algunes de les pel·lícules, com en l’espanyola ‘La línia del cielo’ (1983), de Fernando Colomo, el passat 7 d’agost, o l’alemanya ‘Männer’, amb la qual Doris Dörrie va trencar taquilles en 1985.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha destacat “la bona acollida d’aquest cicle, que ha revitalitzat les nits d’agost omplint de vida el centre d’art com a alternativa d’oci cultural de qualitat, un centre que continua trenant complicitats amb un públic àvid per descobrir noves experiències culturals”.

Pérez Pont ha assenyalat que “hem recorregut Europa a través del gènere de la comèdia des dels inicis del cine fins als nostres dies, oferint múltiples mirades al vell continent de manera paral·lela a la nostra exposició ‘European Puzzle’, del fotògraf Jean-Christophe Béchet, una mostra en col·laboració amb l’Institut Français a València”.

El director del Centre del Carme ha recordat “el compromís del centre d’art amb l’accés a la cultura de tota la ciutadania oferint una gran diversitat de propostes per a tots els públics de manera gratuïta”.

El cicle cinematogràfic dissenyat específicament per al Centre del Carme, amb l’ajuda del crític Daniel Gascó, ha acostat diferents títols de la geografia europea amb múltiples parades tant en el cine espanyol com en produccions procedents d’Alemanya o Itàlia (les més recurrents), o França i Gran Bretanya, així com la comèdia menys coneguda de producció russa, ucraïnesa, sueca, hongaresa o portuguesa, perquè, com assenyala Gascó, “l’esperit que hem procurat insuflar a aquesta selecció ha sigut el del descobriment, perquè sospitem que Europa, en tota la seua extensió, continua sent un territori per (re)descobrir”.

Pujar