26 de novembre de 2020 26/11/20

El Centre de Coordinació Municipal es constitueix amb un reforç de servicis i dotacions

El Centre de Coordinació Municipal es constitueix amb un reforç de servicis i dotacions - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Centre de Coordinació Municipal es constitueix amb un reforç de servicis i dotacions - (foto 2)

  El Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) s'ha constituït formalment este matí amb la presència de tots els servicis implicats en el Pla d'Actuació Municipal davant el risc d'inundacions. En la reunió, s'ha abordat la coordinació de totes les parts implicades i les mesures concretes adoptades. En este sentit, cada servici municipal ha acordat reforçar les seues dotacions davant l'alerta per fortes precipitacions decretada per l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

  S'han abordat tots els recursos municipals disponibles i les mesures concretes que està adoptant cada àrea de l'Ajuntament de València, des de l'apilament de tanques per a situar-les en entrades i eixides de túnels on puguen registrar-se problemes, reforç d'agents de Policia Local a la sala del 092 o ampliació de dotacions de Bombers, però també la resta de recursos amb els quals compta la ciutat en el suposat cas que les fortes precipitacions obligaren a evacuacions.

  «El Pla d'Actuació Municipal implica a totes les regidories i àrees municipals, tots els funcionaris estan en situació d'alerta», ha afirmat la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, destacant també la importància de la constitució del Centre de Coordinació Municipal després de la reunió prèvia d'ahir «perquè la coordinació de tots els servicis municipals siga màxima i donem la millor resposta possible en el cas que siga necessari».

  Menguzzato ha presidit este matí, a la sala de crisi del Centre Integral de Seguretat i Emergències (CISE), la primera reunió amb els responsables de Policia Local, Bombers i Protecció Civil de l'Ajuntament, integrants del Centre de Coordinació Municipal, davant la previsió de fortes precipitacions que ha realitzat l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències a partir de demà.

  La pròxima reunió del CECOPAL, que se celebrarà demà també a la sala de crisi del CISE, s'ampliarà a altres serveis com el del Cicle Integral de l'Aigua, CICU i Serveis Socials, però també als voluntaris de Cruz Roja i Protecció Civil.

  PARCS, CEMENTERIS I INSTAL·LACIONS ESPORTIVES MUNICIPALS TANCADES; COL·LEGIS A L'ESPERA

  Davant l'alerta meteorològica de nivell taronja decretada per l'Agència Estatal de Meteorologia, tots els parcs perimetrats de la ciutat quedaran tancats al públic per precaució. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha explicat que davant les previsions i l'alerta per pluja «la prioritat màxima és la seguretat de la ciutadania. Recomanem a la població no romandre en espais arbrats i circular amb precaució mentre dure la situació d'alerta taronja».

  D'altra banda, hi haurà brigades de guàrdia, tant de les contractes municipals de manteniment de jardins com de l'Organització Autònoma Municipal (OAM) de Parcs i Jardins Singulars per a col·laborar amb la resta de serveis municipals. En concret, els jardins afectats són els de parc de l'Oest, parc d'Orriols, Jardí de Polifil, parc de Marxalenes, els Hespèrides, Jardins de Monfort, jardí Antoni Suárez, Benicalap, Aiora, jardí Professor Antonio Llombart, jardins de Vivers, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, La Rambleta, Alfred Candel i plaça del Cedre.

  Tots els cementeris de la ciutat també s'han tancat a causa de la situació del clima. S'avaluarà obrir-los al públic demà segons transcórreguen les circumstàncies. Això no afectarà els serveis funeraris, que seguiran actius en cas de necessitat. A més, la Fundació Esportiva Municipal ha anunciat la suspensió, fins a un altre avís, de totes les activitats esportives a l'aire lliure en instal·lacions municipals de la ciutat.

  El CECOPAL està a l'espera de l'evolució de l'oratge per a decidir el tancament o no dels col·legis en la ciutat.

  Pujar