elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre del Carme agita la cultura en línia

El Centre del Carme agita la cultura en línia
  • El Centre del Carme oferirà un cicle de cine, concerts i visites d’artistes en línia

El Centre del Carme Cultura Contemporània ha posat en marxa el programa ‘#CCCCaCasa’ en què es podrà gaudir diàriament de diferents accions a través de la seua pàgina web i xarxes socials, un projecte específicament dissenyat per a traslladar l’agitació cultural a la comunitat en línia.

Durant el confinament per l’alerta sanitària ‘La cultura no para’. Aquest és el lema proposat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i que el Centre del Carme està impulsant aquests dies amb visites virtuals a les seues exposicions, comentant les obres d’art i activant la seua comunitat virtual amb jocs i enquestes, així com recordant a la seua audiència que en la pàgina web del Consorci de Museus es poden descarregar els catàlegs de les mostres de manera gratuïta.

Així, dins del seu programa ‘#CCCCenCasa’, a partir d’aquesta setmana se sumaran noves propostes amb la col·laboració de nombrosos agents culturals des de diferents àmbits, entre les quals destaquen un cicle de cine en línia, propostes sonores, concerts, xarrades i visites als estudis dels artistes, a més d’un projecte de mediació i educació. Un ampli programa en línia per a gaudir des de casa que s’anirà enriquint i que obrirà la porta a l’àmbit de treball dels artistes, una oportunitat per a conéixer millor la persona que està darrere de l’obra, entrant de ple en el seu espai de creació, en el seu lloc d’inspiració. Gràcies a la generositat dels i les artistes que participen o han participat en les exposicions del Centre del Carme, el públic podrà conéixer com s’han desenvolupat algunes de les seues obres, veure’ls treballar o descobrir algun racó especial de la seua llar.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha explicat que com a centre de cultura contemporània la intenció és portar a la xarxa el nostre projecte d’agitació cultural amb una programació multidisciplinària i diversa que permeta al públic continuar gaudint d’una oferta cultural de qualitat”, i ha assenyalat que “l’art és una eina transmissora de coneixement i d’emocions que en aquests dies de confinament ens transmet ànim i ens ajuda a combatre aquesta situació insòlita”.

#Aixòtambépassarà

L’artista Escif, que exposa al Centre del Carme ‘Qué pasa con los insectos después de la guerra’, exposició vinculada amb la falla municipal 2020, ha revelat que el bust de ‘La meditadora’ que roman a la plaça de l’Ajuntament de València podria aportar aquests dies calma i esperança. Des d’aquesta proposta, el Centre del Carme llançarà aquesta setmana el repte ‘#Aixòtambépassarà’, una enquesta que proposarà a artistes i públic compartir aquelles obres d’art que els transmeten ànim, les que els activen i aporten energia i vitalitat.

Cine i propostes musicals

El director del Centre del Carme ha destacat que “pròximament posarem en marxa un cicle de cine de comèdia espanyola creat especialment per a ser gaudit en línia. Aquest projecte servirà de preludi al cicle de comèdia que estem preparant per a aquest pròxim estiu, una nova proposta de CCCCinema d’Estiu que en la seua primera edició, en 2019, va revitalitzar les nits d’agost amb més de 8.000 assistents. Dins del ‘#CCCCaCasa’, el coordinador del cicle, el crític i investigador cinematogràfic Daniel Gascó, ens descobrirà diferents títols del gènere de la comèdia espanyola”.

El Centre del Carme oferirà, així mateix, cada cap de setmana, un concert o una proposta d’escolta sonora començant per les artistes que van formar part del festival ‘Sonoras’ el passat mes de gener. Recomanacions musicals que es complementaran en el futur amb actuacions musicals de diferents artistes en directe.

Així mateix, aquesta setmana s’activarà en el web i en les xarxes del centre d’art el seu projecte de mediació i educació en línia. La cultura no para al Centre del Carme, i com cada setmana el públic inscrit en el seu butlletí d’informació continuarà rebent l’agenda setmanal avançant-se a aquests continguts que els permetran seguir connectats a la cultura i als artistes des de casa.

Recorreguts virtuals

Des de la pàgina web del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana es pot gaudir de les visites virtuals a les exposicions del Centre del Carme, ‘(Escif) Qué pasa con los insectos después de la guerra’, ‘Viatge a Corfú. Carlos Pérez. L’home-museu’, ‘Falles experimentals. Història d’una dissidència’, ‘Art al Quadrat. De coros, danzas y desmemoria’, ‘Between debris and things’ i les instal·lacions ‘Efluenow’ de Raquel Rodrigo i ‘Les jouets voyeurs’ de Milimbo.

A més, des de les xarxes del Consorci de Museus s’ofereix un recorregut per la col·lecció ‘Art Contemporani de la Generalitat Valenciana’, començant per les obres dels artistes que formen part de les exposicions ‘Processos de transformació’ (Pilar Beltrán, Bleda y Rosa, Hugo Martínez-Tormo, Sebastià Miralles i Xavier Monsalvatge) a Vilafranca i ‘Paisatges quotidians’ (Xavier Arenós, Aurelio Ayela, Mira Bernabeu, Tania Blanco, Jorge Julve, Xisco Mensua, Joël Mestre, Agustín Serisuelo i Vicente Tirado del Olmo) a Altea.

Pujar