5 de desembre de 2020 5/12/20

Centenars de persones es manifesten a València per a demanar unes Falles sense corregudes de tots

Centenars de persones es manifesten a València per a demanar unes Falles sense corregudes de tots - (foto 1)
  • Concentració contra la tauromàquia aquest cap de setmana en la capital del Túria

MÉS FOTOS
Centenars de persones es manifesten a València per a demanar unes Falles sense corregudes de tots - (foto 2)
Centenars de persones es manifesten a València per a demanar unes Falles sense corregudes de tots - (foto 3)

PACMA va convocar aquest dissabte una concentració contra la tauromàquia per a exigir uns festejos lliures maltracte animal, així com per a reivindicar la protecció dels menors davant els "cruels" festejos taurins que es donen en la Comunitat Valenciana.

L'acte es va desenvolupar en la Plaça de la Verge de València i van acudir Laura Duarte, presidenta del Partit Animalista, i Raquel Aguilar, coordinadora provincial a València i vicepresidenta de la formació, al costat de desenes d'associacions animalistes. Els centenars de persones que es van concentrar a la ciutat, animades per una batukada, van corejar i van exigir la fi definitiva de la tauromàquia.

També van reclamar a la Generalitat el compliment de la Llei de Protecció de la Infància i Adolescència de la pròpia Comunitat Valenciana, que prohibeix als xiquets assistir a espectacles taurins i participar en ells, alguna cosa que en l'actualitat es continua fent. De fet, un dels elements centrals de la convocatòria va ser la protesta contra l'existència de classes de tauromàquia a València, a les quals els menors acudeixen sense que ningú ho impedisca, i contra l'accés lliure a les places de bous, fets que contravenen aquest reglament.

Durant la concentració es va reivindicar, a més, la prohibició de la tauromàquia per part de les autoritats valencianes, alguna cosa que la ciutadania porta reclamant molts anys. Així mateix, persones assistents van exigir que es tinga en compte la consideració que fa el Comité dels Drets del Xiquet de l'ONU de la tauromàquia com una activitat violenta que vulnera els drets de la infància.

"Cruels festejos", lamenten, com els bous al carrer, els bous embolats o els actes amb vedells van ser el blanc dels lemes de les persones que es van concentrar, les quals van reclamar la seua fi i el dret dels valencians a gaudir d'unes Falles i festes lliures de tortura i de maltractament animal.

PACMA va assenyalar la importància i urgència de prohibir la tauromàquia i els festejos taurins d'aquest tipus, en els quals es tortura salvatgement als animals, així com la greu vulneració dels drets dels xiquets i xiquetes que s'està duent a terme impunement en la Comunitat. La concentració va suposar una fita en la lluita contra la tauromàquia i per una #InfanciaSinViolencia, com van reclamar les persones que van assistir.

Pujar