12 de juliol de 2020 12/7/20

Centenars d’estudiants participen en el primer Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de Ciències Socials

Centenars d’estudiants participen en el primer Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de Ciències Socials - (foto 1)
  • El proper encontre tindrà lloc a la Facultat de Farmàcia (Campus de Burjassot-Paterna) dilluns, 4 de novembre, de 9:30 a 14:30 hores

La segona cita del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria de la Universitat de València ha tingut lloc a la Facultat de Ciències Socials (Campus dels Tarongers) aquest dimecres, 30 d’octubre, on centenars d’estudiants han visitat els estands de les 25 empreses i entitats participants. Aquesta ha estat una trobada especial ja que Socials acollia per primera vegada l’encontre entre empreses i estudiants organitzat pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius que dirigeix Adela Valero, a través d’UVocupació.

La jornada, adreçada especialment a l’estudiantat que finalitzava estudis de grau o màster aquest curs, ha sigut una ocasió per a conéixer de primera mà vies i propostes per a l’ocupació en els diferents perfils professionals a què dóna eixida la formació oficial que s’imparteix a la Facultat.

“La Universitat aposta pels fòrums d’ocupació, una excel·lent oportunitat per a fomentar la proximitat entre l’alumnat i el món del treball. Per això, animem als i les estudiantes a que s’apropen i participen per a conéixer de primera mà els perfils professionals més demandats”, ha afirmat la rectora de la Universitat de València, M.ª Vicenta Mestre, durant l’acte d’inauguració.

L’obertura del primer fòrum d’ocupació de la Facultat de Ciències Socials ha comptat amb la visita de la rectora a totes les organitzacions i entitats participants, acompanyada pel secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, qui ha oferit la conferència inaugural; el coordinador general de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l’Ajuntament de València, Julio Olmos; el degà, Albert Moncusí; la directora d’UVocupació, la professora Marisa Quintanilla; i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria.

En total, s’hi han instal·lat 25 estands, encapçalats per València Activa-Ajuntament de València, Labora, el Col·legi de Graduats Socials de València (COGRASOVA), Nortempo, Clece i Inserta-Fundación ONCE, als quals se sumen ADEIT-Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València, Asec, el Centre d’Idiomes de la UV, COCEMFE València, Cruz Roja Española, Eixam Estudis Sociològics, Eulen S.A./Balsa Blanca, Europe Direct Comunitat Valenciana, Fundació Horta Sud, Fundación Adecco, Gero Residenciales Solimar, Insomnia, Manpower, Randstad Empleo ETT, Travelingua, UGT-PV, Umivale, UVemprén, Valora Prevención, Xarxa Dones amb Discapacitat i YMCA.

A més, al llarg del dia hi han hagut múltiples activitats: una conferència sobre el futur del treball i dels estudis de Ciències Socials, xarrades en paral·lel a càrrec dels diferents col·legis oficials del ram, un taller sobre competències professionals i dues taules redones on s’ha debatut al voltant de l’ocupació a l’estranger i les possibles iniciatives per a emprendre.

Els Fòrums

La Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport també acollirà per primera vegada aquest Fòrum i serà el dia 5 de febrer de 2020. Així mateix, com a novetat, els fòrums de l’àrea de Salut -a la plaça Charles Darwin del Rectorat- i de l’àrea de Ciències -al Campus de Burjassot-Paterna- englobaran totes les facultats del mateix camp en un únic esdeveniment. En aquest cas, se celebraran els dies 1 i 2 d’abril de 2020, respectivament.

La resta de trobades seran el pròxim 4 de novembre a la Facultat de Farmàcia, el 25 de febrer a la Facultat de Geografia i Història, el 25 de març a la Facultat de Dret i el 5 de maig a l’ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria).

L’estudiantat i les persones titulades s’han d’inscriure prèviament a la jornada en la qual desitgen participar per a obtindre un certificat d’assistència posterior i assegurar-se l’accés, ja que l’aforament és limitat. Com participar, ací: https://www.uv.es/uvocupacio/ca/es-forum-ocupacio-emprenedoria/estudiants-participar.html

D’altra banda, des d’UVocupació es recomana a les persones en cerca activa d’ocupació que s’informen de les empreses que participaran en cada fòrum, que seleccionen les que són del seu interés i que busquen informació sobre elles. D’altra banda, el servei d’ocupació de la UV, inscrit en la Fundació General de la Universitat de València, posarà a la disposició dels usuaris i les usuàries un servei d’orientació per a revisar i optimitzar els ‘curriculum vitae’ i la marca personal.

Universitat de València

Universitat de ValènciaEntrar en el especial
Pujar