elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El CCCC acosta la dansa en la seua màxima expressió aquest cap de setmana amb el Festival Circuito Bucles

El CCCC acosta la dansa en la seua màxima expressió aquest cap de setmana amb el Festival Circuito Bucles
  • Diferents espais del Centre del Carme oferiran nou propostes d’experimentació en la dansa

MÉS FOTOS
El CCCC acosta la dansa en la seua màxima expressió aquest cap de setmana amb el Festival Circuito Bucles - (foto 2)

Nou propostes acostaran el públic a l’art des de la corporalitat a través del Festival Circuito Bucles aquest cap de setmana al Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC). La dansa experimental irromprà en els diferents espais del centre dins de la seua programació d’‘Experimenta museus amb el CCCC’, ‘Experimenta formació’ i ‘Experimenta en família’.

El Festival Circuito Bucles va iniciar el programa d’activitats el passat 17 d’octubre per a “acostar l’experimentació dansística contemporània a la societat des de diferents àmbits, així com per a servir de plataforma formativa professional i ‘amateur’”, tal com ha assenyalat la directora, Isabela Alfaro.

El director del Consorci de Museus i del CCCC, José Luis Pérez Pont, ha celebrat l’impuls d’aquest festival: “El CCCC es consolida com un espai de suport i experimentació de les arts vives amb nous formats en la nostra línia d’hibridació de llenguatges artístics com una forma d’acostar-nos a les arts des de la corporalitat”.

Així, aquest 23 i 24 d’octubre el CCCC, principal enclavament del certamen, tindrà la dansa com a protagonista de la seua programació. A les 12.30 hores de dissabte, l’escriptora Sandra Gómez presentarà a la Sala Refectori ‘El mejor libro de danza del mundo. Imaginarios sobre danza y otros asuntos’, publicació que reuneix tres coreògrafs i una escriptora per a compartir mètodes de treball, visions i estètiques personals. En l’acte també participaran Teresa Villarroya, Cristina Núñez, Paula Pachón i Vicente Arlandis.

Aquest mateix dia, a les 18.00 hores, el CCCC acollirà tres obres premiades en diversos certàmens. La companyia Eyas Dance Project representa ‘Specular Peculiar’, una seqüència d’interseccions còsmiques en què el temps com el coneixem es dissol en les múltiples dimensions del cos. La companyia HURyCAN interpretarà ‘Bruta.L’, en la qual es parla de quatre dones que conviuen en una incessant lluita de poder, en la brutalitat de cossos que xoquen, cauen, se sostenen i es repel·leixen entre si. Finalment, Babirusa Danza representarà ‘La naturaleza del silencio’, una reflexió sobre les seues diverses qualitats.

El diumenge 24, a les 11.00 hores, Beatriz Palenzuela i Rafael de Lastra interpretaran ‘Sobre el silencio’, una premissa d’aquesta classe magistral impartida pels intèrprets de l’última proposta de la companyia Babirusa Danza. Es crearà un lloc de trobada amb el cos relacionant-lo amb l’espai i els i les alumnes.

A les 12.30 hores, l’equip de Dance Explorer oferirà ‘Paisajes de papel’, un curt de dansa en què la plasticitat del material es fon amb el moviment de la ballarina, i un taller en família per a jugar, crear i descobrir amb el moviment l’expressió artística.

A les 17.30 hores, Paloma Hurtado tracta de posar rostre als milers de persones que viuen al carrer que cada dia ens trobem sense tan sols mirar arrere, amb ‘Ephimera’. La companyia Macarena Recuerda interpretarà ‘¡Ay! ¡Ya!’, una il·lusió que ens porta a percebre la realitat de diferents formes suggerides per la imaginació o causades per l’engany del sentit de la vista. La companyia Maia & Gómez s’endinsarà en l’essencialitat animal, la cruesa del cos, la bellesa del desig i la vulnerabilitat humana, amb ‘Anhel’. Per a finalitzar, la peça ‘Doppel Leo’ serà interpretada per la companyia Olatz de Andrés, una càpsula coreogràfica que camufla i fon dos cossos en un anar i vindre de l’escultòric a l’acció.

‘Estraperlo’, fins al 31 d’octubre

El Festival Circuito Bucles se celebra a València fins al 31 d’octubre amb 39 propostes de la mà de 8 companyies, 3 col·lectius i 9 propostes emergents de la Comunitat Valenciana, així com 8 companyies nacionals i 2 d’internacionals. Sota el lema ‘Estraperlo’, es vol reflexionar sobre el desafiament que l’art en general, i la dansa en particular, han projectat en moments històrics com l’actual.

Aquesta novena edició té el suport de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de València, la Diputació de València, l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música, la Universitat de València, la Sala Carme Teatre, el Museu de Belles Arts i Cajamar.

Pujar