elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Càtedra d’Economia del Bé Comú organitza la presentació del nou llibre de Christian Felber

  La Universitat de València acull el proper divendres dia 9 de Febrer a les 18h al Saló d'Actes de la Biblioteca de Ciències Socials "Gregori Maians", la presentació del nou llibre de Christian Felber "Por un comercio mundial ético".

  A la presentació, Christian Felber, autor e impulsor de la Cátedra d'Economía del Bé Comú estarà acompanyat per Maria Dolores Parra, directora general d'Internacionalització de l'IVACE; Joan Ramon Sanchis, director de la Càtedra Economia del Bé Comú; Maria Amigo, presidenta de l'Associació Valenciana pel Foment de l'Economia del Bé Comú i Alberto Llucian, representant de l'Economia del Bé Comú Valenciana en temes de comerç mundial.

  Christian Felber és un professor universitari d'economia austríac; ballarí, escriptor i divulgador en matèries d'economia y sociologia. És especialista en economia sostenible i alternatives per als mercats financers. Ha desenvolupat un nou model internacional econòmic denominat Economia del bé comú. És membre fundador del moviment de justícia Global Attac en Àustria i iniciador de la denominada Banca democràtica.

  En el seu nou llibre, carrega contra el proteccionisme i desmenteix els mites del mercat lliure proposant un model econòmic alternatiu. Felber sosté que hauria d'haver menys barreres per als països i les empreses que fan una contribució als drets humans, al desenvolupament sostenible, a la distribució justa de la riquesa, a la diversitat cultural o a ocupacions significatius. I hauria d'haver més barreres comercials per als que no respecten els drets humans, els delinqüents climàtics o els que exploten a altres.

  Christian Felber assenyala que la societat ha de recuperar els principis de comunitat i apostar pel comerç ètic, no com un fi sinó com una eina per aconseguir metes més elevades entre les que es troben els drets humans, el desenvolupament sostenible, la cohesió social o la justícia. Felber critica també el rumb de les polítiques actuals i els acords internacionals perquè no aposten ni protegeixen els drets humans, i no exigeixen el seu compliment.

  El mitjans interessats en parlar amb Christian Felber poden telefonar al 653495172

  + Info: http://links.uv.es/BW2UDyq

  Pujar