8 de març de 2021 8/3/21

Catalá augura una legislatura “convulsa i de desgovern” davant la “batalla de protagonismes”

Catalá augura una legislatura “convulsa i de desgovern” davant la “batalla de protagonismes” - (foto 1)

  La portaveu del Grup Municipal Popular, María José Catalá, ha lamentat la imatge que estan donant Compromís i el Partit Socialista del País Valencià en les negociacions per a la formació del nou govern municipal.

  “Estan fent un flac favor a la classe política ja que la seua única preocupació són els càrrecs i la posició que ocupen en l'organigrama”, ha afirmat Catalá qui ha denunciat que “les negociacions en el Teatre Rialto posen en evidència que el “com” i el “què” només eren una excusa de cara a la presa de possessió de Ribó com a alcalde perquè l'única cosa que els importa de debò és la vara de comandament i la *vicealcaldía”.

  La portaveu ha lamentat que quasi un mes després de les eleccions, la tercera capital d'Espanya es trobe bloquejada i sense govern. “La batalla de protagonismes augura una legislatura convulsa on regnarà el desgovern i això es tradueix en inestabilitat que els seus perjudicats seran els valencians”.

  Les beques per a 75 joves estan en l'aire

  María José Catalá ha advertit que el desgovern que estem vivint ja està tenint conseqüències. “Un exemple són els 75 joves que haurien de començar a realitzar les seues pràctiques a l'Ajuntament i els llocs del qual estan en aquests moments en l'aire”, ha advertit Catalá.

  L'Ajuntament ha tardat “moltíssim” a tramitar les bases de la convocatòria de la “Dipu et beca” l'objecte de la qual són les pràctiques formatives d'estudiants en diferents àrees d'activitat de l'Ajuntament de València, des de l'àrea de Desenvolupament Economia Sostenible, a l'àrea de Medi Ambient i Canvi Climàtic, o en l'àrea de Protecció Ciutadana,. L'any passat la Junta de Govern va aprovar les bases el 25 de maig i enguany no va ser fins ahir quan es va aprovar la resolució.

  “Portem un mes de retard i amb el calendari a la mà no sabem quan aquests 75 estudiants podran gaudir de les beques de formació a l'Ajuntament”, ha advertit Catalá. Les pràctiques haurien de començar l'1 de juliol i la resolució aprovada ahir encara no s'ha publicat en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) com a marca la convocatòria. Després de la publicació en el BOE hi ha 5 dies naturals per a presentar les sol·licituds, i després d'això s'ha de publicar l'Acta en la web municipal, obrint-se un termini de 3 dies hàbils per a possibles reclamacions i, posteriorment, aprovar-se l'acta definitiva.

  “Amb el calendari a la mà, és improbable que els 75 estudiants estiguen en els seus llocs l'1 de juliol. És preocupant i d'extrema gravetat que la inestabilitat del govern municipal pose en perill aquestes pràctiques i no sabem si també la subvenció que dóna la Diputació a l'Ajuntament. Els nostres estudiants no poden pagar els plats trencats de la desconfiança i lluita d'egos de Compromís i PSPV”, ha advertit Catalá.

  Pujar