23 de setembre de 2020 23/9/20

Les casetes d’informació de la Devesa-Albufera atenen 11.700 persones durant el primer semestre

Les casetes d’informació de la Devesa-Albufera atenen 11.700 persones durant el primer semestre - (foto 1)
  • S’han atés un 47,6 per cent més de visitants que als primers sis mesos de 2018

MÉS FOTOS
Les casetes d’informació de la Devesa-Albufera atenen 11.700 persones durant el primer semestre - (foto 2)

Les casetes d’informació del parc natural de la Devesa-Albufera han atés durant els primers sis mesos de l’any 11.701 persones, més de 3.700 més que en el mateix període de l’any passat (7.926), el que suposa un increment del 47,6 per cent. El regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha destacat la importància de la informació que s’oferix a les persones que visiten el parc natural i l’increment de persones interessades a conéixer-lo millor.

«Ens trobem amb milers de visitants que provenen de 76 països diferents amb el que això suposa des d’un punt de vista social, econòmic i mediambiental», ha afirmat Campillo, qui ha destacat «la importància d’oferir-los la informació necessària perquè coneguen, disfruten i respecten el gran tresor mediambiental que tenim a València». A més, ha posat en valor la preservació i la difusió que s’ha fet del parc natural per promoure també un turisme verd que també comporte una repercussió econòmica.

La nacionalitat predominant de les persones visitants ateses als punts d’informació és l’espanyola, amb 6.787 persones, a la qual seguixen la italiana (amb més d’un miler) i l’alemanya (amb més de mig miler). Tot i que les visites amb origen europeu són la immensa majoria, també s’han registrat 483 visitants provinents d’Amèrica i 105 d’Àsia.

Pel que fa a les persones visitants espanyoles, la majoria visiten el parc natural provinents de territori valencià (3.334), seguides de visitants de Madrid (956), Catalunya (430) i Andalusia (422).

En comparació amb les dades del primer semestre de l’any anterior destaquen els increments de visitants provinents d’Itàlia (que s’han multiplicat per més de quatre) i d’Alemanya (un 250 % més), així com les de valencians i valencianes (quasi quatre vegades més que en 2018) i visitants de Madrid (quasi cinc vegades més).

Entre les dades facilitades per les persones que visiten el parc natural també destaca que ja en són la meitat (5.248) les que trien l’autobús com a mitjà de transport per arribar a este paratge a pocs quilòmetres del centre de la ciutat. D’altra banda, entre els motius principals per fer esta visita hi ha el turisme de natura, els passejos en barca per l’Albufera, la voluntat de passejar i també de disfrutar de la gastronomia de la zona.

Pujar