elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Casa Caridad inicia un grup de suport mutu entre dones

Casa Caridad inicia un grup de suport mutu entre dones
  • L'ONG ha creat un espai segur per a connectar a les dones que formen part dels tres Programes Escola Família

  • El projecte s'engloba dins de les activitats que l'Associació ha impulsat per a commemorar el 25-N, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona

  • Aquest taller serà impartit per la psicòloga Hebe Casarotto amb el suport i supervisió de l'equip de Treball social dels Programes Escola Família

Coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, l'Associació Valenciana de Caridad, ha impulsat diverses activitats, entre elles, un taller per a fomentar el suport mutu entre dones. El motiu darrere d'aquesta iniciativa és crear un espai d'escolta grupal, suport i intercanvi de coneixements, vivències i experiències entre les mares de l'alumnat dels tres Centres d'Educació Infantil de Casa Caridad. Per a aquest projecte, l'ONG ha comptat amb la psicòloga Hebe Casarotto, qui serà l'encarregada de crear una comunitat de suport entre les dones usuàries, per a fomentar l'apoderament individual i col·lectiu, l'enfortiment de l'autoestima, la confiança en elles mateixes i la capacitat de decisió.

Aquesta iniciativa sorgeix en el marc dels Programes Escola Família de l'Associació. Aquests programes són una eina amb la qual els professionals de Casa Caridad complementen i prolonguen la labor socioeducativa que s'ofereix a l'alumnat matriculat en els tres centres d'educació infantil. Dins d'aquests programes hi ha una part de formació, l'Escola de Mares i Pares, que té l'objectiu de formar i enriquir la vida familiar, proporcionant coneixement i actituds per a la correcta educació i cura dels seus fills i filles.

Formació per a empoderar a les dones de Casa Caridad

A casa Caridad, les dones representen el 50% de les persones usuàries de l'Associació, una xifra que ha anat en augment des dels últims 15 anys, a causa de la feminització de la pobresa i a la major vulnerabilitat a la qual estan exposades. En 2021, l'ONG va atendre 1.198 dones, la majoria d'elles es troben en situació de vulnerabilitat per ser víctimes de violència de gènere, estrangeres que necessiten asil polític, dones que tenen al seu càrrec diversos fills, o que la seua situació laboral és precària i no els permet tindre una independència econòmica.

Davant aquesta situació, l'Associació Valenciana de Caridad ha posat en marxa un espai segur, en el qual totes elles puguen parlar en confiança i compartir les seues experiències. Aquest taller de suport mutu està dividit en set mòduls, el primer d'ells, ‘La meua història com a eina de vida’, és el que treballaran les dones usuàries de l'Associació, juntament amb la psicòloga Hebe Casarotto, aquest mes de novembre. La idea d'aquest primer apartat és tractar el tema de la violència contra la dona a través de les pròpies històries de les participants, els qui compartiran les seues vivències per a conéixer-se millor.

Aquest nou projecte s'uneix als tallers formatius que mensualment es realitzen en l'ONG com: ‘Alimentació i estil de vida saludable’, ‘Higiene en la infància’, ‘Prevenció de l'Assetjament Escolar’, ‘Higiene bucodental’, ‘La comunicació positiva per a una convivència pacífica en família’, ‘L'educació sense etiquetes’, ‘L'ús i abús de les pantalles en la infància i les seues conseqüències’ i ‘El joc infantil: valors de NO violència’.

Pujar