28 d’octubre de 2020 28/10/20

Carlos Espí, del RCN València, es fa amb el títol autonòmic i amb la medalla d’or del Trofeu València Vela Infantil – Copa UNICEF

Carlos Espí, del RCN València, es fa amb el títol autonòmic i amb la medalla d’or del Trofeu València Vela Infantil – Copa UNICEF - (foto 1)
  • 70 joves regatistes han competit pel títol de campió durant dues jornades en el camp de regates del RCN València

MÉS FOTOS
Carlos Espí, del RCN València, es fa amb el títol autonòmic i amb la medalla d’or del Trofeu València Vela Infantil – Copa UNICEF - (foto 2)

El Trofeu València Vela Infantil – Copa UNICEF encapçala la Copa Autonòmica d’Optimist 2020-2021, sent la primera de les sis proves que definiran el campió autonòmic. La cita ha sigut també el Campionat Autonòmic, definit així al millor regatista d’optimist A del 2020.

La FVCV segueix estrictament tots els protocols de COVID 19 per a garantir la seguretat de tots els regatistes i personal, així com el club amfitrió, el RCN València, va preparar les seues instal·lacions amb totes les mesures necessàries, albergant a 70 joves regatistes que s'han deixat la pell per demostrar la seua competitivitat.

Enguany per les circumstàncies sanitàries es va limitar la inscripció a esportistes de la Comunitat Valenciana i del grup optimist A.

Com resa el nom de la regata, l'organització destina una part de la quota d'inscripció a col·laborar amb les campanyes de vacunació d'UNICEF conjuntant així, competitivitat i solidaritat en un camp de regates.

La competició ha tingut lloc els dies 19 i 20 de setembre. Durant la primera jornada va regnar el vent de ponent amb una estabilitat de 13 nusos, encara que la intensitat va fer treballar dur als regatistes ja que va haver-hi pujades de fins a 18 nusos, i rols de fins a 25 nusos que van complicar les eixides, però el comité de regates va aconseguir completar les tres proves que estaven previstes.

En la primera eixida Carlos Espí, del club amfitrió, va deixar clar que arribava trepitjant fort i que no li ho anava a posar fàcil als seus competidors. Va travessar la línia de meta en primer lloc inaugurant la classificació. Fernando Puig, del RCN de Dénia, i Guillem Balaguer, del RCN València, van ser els dos noms que li van seguir. Espí va aconseguir acabar la jornada amb un 1 – 1 – 2 que li situava en una posició privilegiada enfront de Fernando Puig que acabava segon amb una diferència de cinc punts. Balaguer tancava el top tres a quatre punts del segon.

Encara quedava tota una jornada per davant i molt aprenentatge que demostrar. Malgrat estar puntuals a l'aigua, el vent va caure en picat i es va mantindre roló. Però sense decaure els ànims, després d'una espera en l'aigua, el camp de regates es va reactivar amb una entrada de vent de 10 nusos del 250.

Com molts esperaven, amb els nervis continguts, el primer intent d'eixida va acabar en anomenada general, però amb la bandera UNIFORM onejant en el vaixell de comité, en la segona eixida els optimist van navegar còmodes cap a barlovent, prenent la boia en primera posició Eduardo Alcocer, del RCN Dénia. Lloc que Espí en la empopada va aconseguir recuperar i acabar la prova en primer lloc. Fernando Puig i Guillem Balaguer no van brillar com la jornada anterior. En el seu lloc van estar Joaquín Valero, del RCR Alacant, i Antonio Ramón-Borja també d'Alacant.

Pels rols de vent i el temps límit, no es va poder finalitzar una cinquena prova, amb el que amb quatre completades entrava en joc el descarte. Aplicat aquest, la classificació deixava a Carlos Espí com a imbatible campió autonòmic amb un total de 3 punts.  Per darrere es va col·locar Fernando Puig i tancant el podi Guillem Balaguer. Joaquín Valero va ser qui es va quedar a les portes del tercer escaló.

Quant a les dones sub 16, Carlota Gómez, del RCN Dénia, va ser la primera de la classificació (i cinquena en la general) seguida per Irene de Tomás i Blanca Ferrando, totes dues del RCN València.

En la categoria masculina sub 13 va ser José Eugenio Ribelles qui va arribar més alt competint pel RCR Alacant. En segona posició va quedar Jorge Santos, del CN Altea, i recollint el bronze Eduardo Reyes, del RCN Dénia.

Carlota Gómez va recollir doble trofeu ja que també va ser la campiona de la classificació sub 13 femení. La plata va ser, també pujant de nou al podi, per a Blanca Ferrando, i seguida d'aquesta, tancava el podi Martina Mantovani, totes dues del RCN València.

El lliurament de premis va tindre lloc a les 17:15h en les instal·lacions del RCN València amb previ sorteig de material. Així es van sentenciar unes posicions que definien als campions autonòmics, els quals es tornaran a enfrontar en la pròxima prova d’optimist A que es celebrarà en el CN Altea el proper noviembre.

Pujar