5 de desembre de 2020 5/12/20

Els 25 candidats a les primàries de Compromís a l'Ajuntament de València presenten les seues candidatures

Els 25 candidats a les primàries de Compromís a l'Ajuntament de València presenten les seues candidatures - (foto 1)

  L'alcalde de València i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha acompanyat este matí a la resta de 25 candidats i candidates que es presenten a les primàries per a conformar la llista municipal de Compromís del 26M a l'Ajuntament de València.

  En un acte obert a tota la ciutadania, igual que ho són les primàries de Compromís, en les que pot participar qualsevol ciutadà major de 16 anys per configurar la llista electoral del 26M, cadascun dels candidats i candidates ha presentat la seua candidatura de manera pública.

  L'alcalde Joan Ribó ha obert l'acte assegurant que "volem renovar un compromís amb els valencians i valencianes. Si bé en el 2015 ens presentàvem amb un compromís d'acabar amb un govern corrupte, en estos moments és el compromís de continuar renovant i modernitzant la ciutat de València, com hem iniciat. Volem fer de València una ciutat europea en primer lloc, sostenible, còmoda per a la ciutadania i sobretot que pense en les persones".

  En eixe sentit Ribó ha destacat que "el repte que afrontem hui en la presentació de tots els candidats i candidates de la llista de Compromís és un repte democràtic. Compromís és l'única formació política que no només té primàries per al seu cap de llista sinó que a més té primàries per a tota la resta de la llista. És una experiència que cap altre partit d'Espanya duu a terme".

  "A més -ha emfatitzat Ribó- si tenim en compte que qui vota és qualsevol ciutadà o ciutadana. Hi ha formacions polítiques en les que les primàries són dins del partit, n'hi ha altres en que són fora; però no hi ha cap altra formació on són fora i a més són a tota la llista, per tant estem molt satisfets de donar un exemple de democràcia i de participació a tota la ciutadania".

  RÈCORD D'INSCRIPCIONS EN LES PRIMÀRIES DE VALÈNCIA

  Ribó també ha destacat un augment de més de 3.000 persones inscrites per votar en les primàries de la coalició valencianista i progressista respecte a les eleccions municipals de 2015, pel que ha estimat que "com a mínim es doblarà la participació que va haver fa quatre anys donat que encara queda una setmana per davant per poder inscriure's".

  A les primàries de Compromís per València de 2015 es van inscriure al voltant de 5.500 persones, mentre que a dia de hui, en l'actual procés, ja hi ha inscrites 8.500, que podran votar els candidats a partir del dimecres 6 de març. El termini per inscriure's finalitza el pròxim divendres 1 de març.

  Ribó ha dit que "és un indicador que la gent cada vegada creu més en estes formes. Formes d'escollir les llistes no controlades pels aparells del partit, sinó controlades per totes les persones". Finalment, també ha dit que "este interés ens mostra com Compromís està arribant cada vegada a més capes de la societat valenciana".

  Els 25 candidats i candidates que concorren a estes primàries obertes a la ciutadania (per ordre d'intervenció en l'acte celebrat hui) són: Jordi Martínez, Ferran Senent, Víctor Arroyo, María Pilar Soriano, Anna Dolors Batlle, Josep Vicent Vayà, Giuseppe Grezzi, Javier Terrádez, Clara Ferrando, Maria Margaix, Miquel Juan García, Alejandro Ramón, Sergi Campillo, Raquel Romero, Víctor Talens, Lucía Beamud, Joan Mansanet, Carlos Galiana, Luisa Notario, Isabel García, Gloria Tello, José Antomio Catalán, Ferran Puchades, Isabel Lozano i Pere Fuset.

  Pujar