elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les 143 candidates a Fallera Major encaren l'acte de Fonteta després de tres setmanes de proves

Les 143 candidates a Fallera Major encaren l'acte de Fonteta després de tres setmanes de proves
  • elperiodic.com cobrirà aquest divendres l'elecció de les candidates a fallera major

València compta les hores per a posar en marxa l'acte d'elecció de les 13 candidates a Fallera Major i a Fallera Major infantil, més conegut com l'acte de Fonteta, ja que s'organitza tradicionalment en el pavelló esportiu de la Font de Sant Lluís.

El món faller es troba amb els preparatius de l'esdeveniment, pas previ a la selecció final de les màximes representants amb la ‘Telefonada’ de l'alcalde, que tindrà lloc el 18 d'octubre. Un dia després, el dimecres 19, començarà el regnat de 2023 amb la proclamació.

Així, aquest dijous 29 de setembre tindrà lloc l'assaig oficial de l'acte després de la reunió tècnica del dimecres, perquè tot isca a la perfecció divendres que ve. Una qüestió que també ha sigut tractada en l'Assemblea d'aquest dimarts.

I és que l'acte d'elecció de les candidates estarà mesurat al mil·límetre protocol·làriament, perquè les 143 candidates brillen sense excepció.

Tres setmanes de proves

Les 73 xiquetes i 73 joves van iniciar fa tres setmanes la gimcana de proves que conduiran a la selecció d'aquest divendres.

L'atapeït calendari de proves ha servit perquè els jurats coneguen millor a les candidates i es va iniciar amb la imposició dels dorsals que les identifiquen, un acte que va tenir lloc en la seua primera trobada després de la Batalla de Flores.

Així, les joves candidates a Fallera Major 2023 han recorregut tota la ciutat per a realitzar tot tipus de proves, com l'elaboració d'un centre floral en les instal·lacions de Mercavalencia.


També han estat presents en llocs simbòlics de la ciutat com l'estadi del Llevant, el Museu de la Seda o Les Naus i han participat en còctels a manera de prova de vestimenta i estil.

Per part seua, les candidates a Fallera Major Infantil han realitzat proves musicals i han visitat el Museu de l'Artista Faller, el Bioparc, l'estadi de Mestalla o el centre històric de la ciutat.


A més, han mantingut aquest dimarts una trobada amb Sofía Soler, Sara Larrazábal i Carla García, les màximes representants de 2016, 2019 i 2021, on han compartit les seues inquietuds i experiències i han aprofitat per a formular preguntes sobre com van viure elles les hores prèvies a l'acte de Fonteta.

Milers de persones i actuacions musicals

Aquest divendres serà el dia D, amb l'acte que conduiran Rafa Martí i Rocío Pascual i que amenitzaran grups com El Diluvi, Bombai, Pupil·els i Zzoilo.

L'acte començarà a les 21.30 hores en el pavelló esportiu de la Fonteta, encara que a les 20.00 hores s'obriran les portes per a l'accés del públic.

Es recupera est l'aforament complet, a causa de la normalització de la situació sanitària, una situació que no es produïa des de l'any 2019.

MÉS FOTOS
Les 143 candidates a Fallera Major encaren l'acte de Fonteta després de tres setmanes de proves - (foto 2)
Les 143 candidates a Fallera Major encaren l'acte de Fonteta després de tres setmanes de proves - (foto 3)
Les 143 candidates a Fallera Major encaren l'acte de Fonteta després de tres setmanes de proves - (foto 4)
Pujar