21 d’octubre de 2019 21/10/19

Camps, Rambla i Flores, processats per la construcció del circuit de la Fórmula 1

Camps, Rambla i Flores, processats per la construcció del circuit de la Fórmula 1 - (foto 1)

  Francisco Camps, expresident de la Generalitat, ha sigut processat per la construcció de circuit de la Fórmula 1 de València. Així ho ha decidit la jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 17 de València, qui també aplica aquesta decisió a Vicente Rambla, que va ser vicepresident de la Generalitat, al llavors conseller d'Infraestructures, Mario Flores, a altres càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) , així com a diversos empresaris.

  Tots ells estan processats en la causa que investiga la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. La jutgessa considera que Camps “va impulsar” i “va permetre” la construcció del circuit "amb l'única intenció de projectar la seua imatge al marge de les funcions pròpies" que tindria com president de la Generalitat.

  A més, Camps obria utilitzat “indegudament els fons públics, alterant dades i dates en documents d'expedients administratius, donant-se tracte de favor a determinades empreses que resultaven beneficiades d'adjudicacions públiques per donacions i lliuraments de diners no fetes de manera altruista, sinó amb caràcter finalista, per a obtindre com a contrapartida adjudicacions irregulars”, assenyala la magistrada en el procediment abreujat al qual ha tingut accés Europa Press.

  S'ha arxivat el cas per a 17 persones encara que hi ha 16 processaments. Cal destacar que entre els processaments es troba també el germà de l'exministre Jaime Mayor Orella. La resolució no és ferma pel que cap la interposició de recurs.

  Per a arribar a aquesta decisió, s'han dut a terme diligències d'investigació i instrucció practicades, han declarat investigats i testimonis i s'han recaptat informes de la Guàrdia Civil i Policia així com documentació procedent de registres administratius. Tot això revelen indicis “"suficients, sòlids, raonables i consistents" contra Camps per prevaricació, malversació i falsedat documental; suborn i/o tràfic d'influències.

   

  ocultar
  Camps, Rambla i Flores, processats per la construcció del circuit de la Fórmula 1
  Pujar