elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Cabanyal té la seua pròpia samarreta de futbol

El Cabanyal té la seua pròpia samarreta de futbol
  • El projecte ha sigut impulsat pel dissenyador Pepe Dus i cerca captar l'essència de barris emblemàtics de València.

El dissenyador valencià Pepe Dus ha decidit proposar-se un repte: crear col·leccions de samarretes de futbol que capten l'essència dels barris emblemàtics de la ciutat de València. El primer que ha triat com a cap del seu projecte ha sigut el Cabanyal, ja que com ha explicat a elperiodic.com, la idea va sorgir després de llegir-se el llibre ‘houses from Cabanyal’, del qual li cride l'atenció “el disseny de les façanes, el colorit i en general tota l'arquitectura del barri” afirma Pepe Dus.

Una samarreta que reflecteix l'essència del barri Mariner

 La samarreta és una “reinterpretació del Modernisme europeu de finals del segle XIX”, el qual era impulsat per les famílies de pescadors a base d'adorns ceràmics, els quals apareixen “perfectament reflectits en aquesta samarreta” afirma el dissenyador.

Els colors que ha triat són dues tonalitats de blava sobre un fons blanc, sent el primer un dels quals predomina en les façanes del barri. És per això que, tal com estableix Pepe Dus aquesta combinació “s'associa ràpidament amb el món mariner”, ens compta.

Aquesta samarreta no perd cap detall i és que el seu escude de goma està inspirat en el segell del Poble Nou de la Mar, municipi independent de València que va ser constituït pel Cabanyal- Canyamelar durant 60 anys.

Dins d'aquest, el dissenyador ha inclòs una de les escenes més característiques d'aquest barri mariner que és la dels bous traient una embarcació de la mar després de realitzar la coneguda com a `pesca del bou´, està imatge és “molt representativa de la vida pesquera del Cabanyal” que va ser retratada per Joaquín Sorolla en la seua estada per aquest barri.

El dorsal 10 que apareix a l'esquena està fet a base de diferents patrons ceràmics que apareixen en les façanes d'aquest barri i a més, a dalt d'aquest podem “trobar un rellotge solar de la tradicional Casa dels Bous”, conclou.

Aquest és només el primer capítol d'un “gran projecte creatiu”

La intenció d'això és que siga un “gran projecte creatiu”, ja que “tinc una llista enorme de barris en els quals vull realitzar aquestes samarretes”. No obstant això, a l'ésser un projecte finançat pels seus propis mitjans, el que necessita és obtindre “algun tipus de benefici”, per això en l'en el cas de tindre èxit o bé, si són adquirides per alguna empresa privada el dissenyador valencià té pensat ampliar aquest projecte del qual “aquest és només el primer capítol”, estableix Pepe Dus.

Pujar