29 de novembre de 2020 29/11/20

La Bústia Real començarà a recórrer València el pròxim dia 21

La Bústia Real començarà a recórrer València el pròxim dia 21 - (foto 1)
  • Caterina i el seu viatge per la ciutat formen part de la proposta d’activitats festives descentralitzades per a este Nadal

El Regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset,  ha anunciat que per tercer any la Missatgera Caterina recorrerà els barris i pobles de València amb la Bústia Reial, dins de la programació municipal d’activitats de Nadal per tota la ciutat. La missatgera especial dels Reis Mags d’Orient per a València, acompanyada dels seus ajudants, s’encarregarà que les cartes  dels xiquets i xiquetes que s’han portat bé arriben a mans de Melcior, Gaspar i Baltasar per a fer realitat els seus desitjos.

Este personatge local que forma part de la renovada Cavalcada de Reis de València i que viatja acompanyada de la seua bústia i carrossa , obsequiarà a cada xiquet i xiqueta que diposite la seua carta amb un cossiol amb llavors que permetrà educar-los en la importància del respecte a la natura i en el paper de la vegetació per combatre el canvi climàtic.

“Enguany, enviar la carta als Reis Mags tindrà premi segur per als xiquets i xiquetes de València que volen un planeta viu i verd”, ha explicat Fuset, qui ha detallat que en total seran més de 2.000 xicotets cossiols de resina de coco, amb llavors d’alfàbega les que l’Ajuntament distribuirà pels barris , a canvi de les seues cartes als Reis Mags, i abans de la celebració d’una cavalcada que enguany –amb presència de tots els elements tradicionals- estarà  especialment dedicada a l’ecologia i la sostenibilitat. També com a novetat, l’Ajuntament de València, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, repartirà 18.000 cartes perquè els xiquets i les xiquetes puguen fer arribar els seus desitjos als Reis d’Orient.

Fuset ha afirmat que “volem aprofitar la màgia del Nadal per portar la il·lusió als barris i mostrar a xiquets i xiquetes la seua capacitat per preservar el planeta”. Els cossiols portaran impreses unes senzilles instruccions i el lema “Planta el teu desig! Salva el planeta”. L’obsequi permetrà als xiquets i xiquetes iniciar-se en la pràctica dels horts urbans amb una espècie aromàtica, com l’alfàbega, de germinació ràpida i molt vinculada a la gastronomia mediterrània a banda de ser emprada com a repel·lent natural de mosquits.

Caterina i la Bústia Reial començaran el seu viatge arreu de València el dissabte 21 de desembre a la Plaça Lluís Cano de Benimàmet. El viatge de la missatgera dels Reis Mags finalitzarà el dissabte 5 de gener a La Marina, després d’haver visitat durant les festes de Nadal 13 zones diferents, entre les que es troben els mercats del Cabanyal i Jesús, el Parc Central, les places de l’Església de Benimaclet i Campanar, la plaça de l’Ajuntament i la de Sant Jeroni al barri d’Orriols, la plaça Mare de Déu de Lepant de Castellar i la de Rojas Clemente. Totes estes parades  es realitzaran en horari matinal de 10.30 a 13.30 hores.

Tant el personatge de Caterina com la Bústia Reial van ser creats l’any 2017 dins del procés de renovació artística de la Cavalcada de Reis de València. “Amb la Bústia Reial estenem el Nadal a molts barris i pobles com ja hem fet també amb l’ornamentació i la il·luminació o els recitals de nadales als barris”, ha declarat el regidor, qui ha avançat que en les pròximes setmanes es continuaran presentant altres iniciatives del Nadal en què, de nou, xiquets i xiquetes, en seran protagonistes.

Calendari de visites de la bústia reial

De 10.30 a 13.30 hores.

21 de desembre. Benimàmet, plaça de Lluís Cano

23 de desembre. Plaça de la Mercé

24 de desembre. C/ Alboraia – Poeta Bodria

26 de desembre. Mercat del Cabanyal

27 de desembre. Benimaclet, plaça de l’Església

28 de desembre. Mercat de Jesús

29 de desembre. Parc Central

30 de desembre. Campanar, plaça de I’Església

31 de desembre. Plaça de l’Ajuntament

2 de gener. Orriols, plaça de Sant Jeroni

3 de gener. Castellar. C/ Mare de Déu de Lepant

4 de gener. Plaça de Rojas Clemente

5 de gener. La Marina de València

Pujar