26 de novembre de 2020 26/11/20

Els brots tornen a disparar-se a València ciutat, amb una desena en només dos dies

Els brots tornen a disparar-se a València ciutat, amb una desena en només dos dies - (foto 1)
  • Dels 28 brots detectats per Sanitat, 10 s'han produït a València ciutat

La ciutat de València torna a estar en el punt de mira del coronavirus. En els últims dos dies, la capital ha aglutinat una desena de nous brots sent tots – excepte un, que s'ha produït en una empresa de la ciutat – d'origen social.

Així, segons es desprén de les dades facilitades per la Conselleria de Sanitat des del dissabte València ha sumat 43 nous positius convertint-se en el municipi de la Comunitat Valenciana que més casos ha sumat durant el cap de setmana.

L'origen dels brots, com diem, és majoritàriament social el que vol dir que s'han produït en reunions familiars o amb amics. Causa, que continua sent la més comuna i que augmenta diàriament al mateix temps que ho fan les restriccions. D'altra banda, un dels focus és d'origen laboral i afecta a tres persones.

Tirant la vista arrere, cal recordar que abans de l'estiu Sanitat ja es va veure obligat a prendre mesures a la ciutat davant l'augment incessant de positius. En aquells dies, València acaparava pràcticament al complet la llista d'actualització de brots. Ara aqueixes mesures afecten per igual a tota la Comunitat, encara que no es descarta que s'acorden mesures extraordinàries com s'ha fet a Onda o Elx.

A nivell provincial i autonòmica, Sanitat ha notificat aquest dilluns 286 nous casos dels quals 119 s'han produït a la província de València que suma, des de l'inici de la pandèmia, 27.480 casos.

Pujar