elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Bombers comença una campanya de maniobres de defensa contra incendis a la Devesa

Bombers comença una campanya de maniobres de defensa contra incendis a la Devesa
  • Aarón Cano ressalta que estes actuacions estan previstes per augmentar la protecció de la població

MÉS FOTOS
Bombers comença una campanya de maniobres de defensa contra incendis a la Devesa - (foto 2)

Bombers de l’Ajuntament de València han iniciat les últimes setmanes una campanya de realització de maniobres amb la finalitat d’augmentar la protecció de la Devesa davant d’un possible incendi forestal. En les maniobres s’estan utilitzant canons portàtils d’aigua SIDEINFO per realitzar punts de defensa en les edificacions situades al parc natural. S’han programat un total de cinc maniobres completes i 40 pràctiques d’instal·lació de línia de defensa, les quals impliquen més de 400 bombers i bomberes i a la totalitat dels cinc parcs de la ciutat.

Les pràctiques s’estan realitzant diàriament amb canons d’aigua que cobrixen el  perímetre de les urbanitzacions davant de l’amenaça d’un incendi impulsant l’aigua des dels punts de proveïment més pròxims. Així mateix, Bombers de l’Ajuntament de València també estan verificant el bon funcionament del material “en el que, en definitiva, és una posada a punt de la totalitat del servici de Bombers per a la campanya forestal”, tal i com ha assenyalat l’edil de Protecció Ciutadana, Aarón Cano. 

“Mai s’havia fet una campanya com esta”, ha comentat Aarón Cano, qui ha assenyalat que des que va assumir la seua responsabilitat “ fa precisament un any, s’ha impulsat la formació de Bombers amb iniciatives com esta i, especialment, a la Devesa”.

“Sóc conscient de la singularitat i vulnerabilitat d’este emplaçament d’incalculable valor ecològic”, ha afirmat l’edil, qui ha defensat la prevenció com la “inversió més important que podem fer, hem de protegir la Devesa amb tots els nostres mitjans i hem d’estar preparats per si cal actuar”.

Pujar