30 de març de 2020 30/3/20

Benicalap i Campanar ja no desfilaran junts en l'Ofrena

Benicalap i Campanar ja no desfilaran junts en l'Ofrena - (foto 1)
  • Així ho ha decidit l'assemblea de presidents després de plantejar-se el tema en un ple de la Junta Central Fallera i posteriorment sotmetre's a votació, obtenint majoria absoluta

Els sectors de Benicalap i Campanar desfilaran per primera vegada separats en l'Ofrena després de portar diverses dècades fent-ho units.

Així ho ha decidit l'Assemblea de Presidents celebrada aquest dimarts, de tal manera que se'ls ha aplicat la mateixa norma general que a la resta de sectors, per la qual cosa l'horari en el qual han de desfilar va descendint cada any a més primerenc fins que, després de desfilar en el primer torn, passen a l'exercici següent a l'últim.

Aquest debat es va iniciar fa ja un mes, quan en un ple de la Junta Central Fallera es va qüestionar el per què aquests dos sectors han d'eixir sempre alhora.

Per això, després de presentar-se una sèrie d'escrits per part dels sectors perjudicats, es va iniciar una disputa, en la qual es trobaven arguments tant a favor com en contra.

Respecte al primer el president de la Federació Benicalap-Campanar, va al·legar una ‘pèrdua de l'estatus’ com el motiu pel qual no s'havia de separar als dos sectors. A més, que apel·lant a la ‘germanor’ s'havia de debatre entre els sectors amb els quals comparteix la desfilada i també que aquesta decisió trastoca la contractació de les bandes de música.

Quant als arguments en contra, els sectors com el de Roqueta-Arrancapins o Olivereta, establien que desfilar junts suposava un cert tracte de favor, el qual els obligava a realitzar l'Ofrena en un torn més ràpid del que li succeeix en la resta de vies d'accés i dates.

Per aquest motiu, la petició es va sotmetre a votació i per majoria va eixir la proposta que els dos sectors desfilaran de manera separada.

Elperiodic.com va fer una notícia amb els horaris complets de l'ofrena, si els vols veure selecciona ací.

Pujar