4 d’abril de 2020 4/4/20

Belén Hoyo: «El PP lluita per la recuperació d'una classe mitjana forta a Espanya»

Belén Hoyo: «El PP lluita per la recuperació d'una classe mitjana forta a Espanya» - (foto 1)

  Belén Hoyo ha lamentat que «mentre el PP lluita per la recuperació d'una classe mitjana forta a Espanya, la dignificació dels salaris i l'equilibri pressupostari», des dels governs dirigits per formacions polítiques d'esquerra, com el valencià «anuncien retallades per valor de 365 milions d'euros que afectaran de forma molt negativa al comportament econòmic de la regió». La situació socieconómica que viuen molts valencians i ciutadans d'altres regions del país ha sigut objecte d'anàlisi per part del cap de llista del PP al Congrés per València, Belem Hoyo, qui ha advertit que «impulsar l'ocupació és clau perquè la pobresa no es faça crònica en els col·lectius més vulnerables».

  Durant la seua vista a Casa Caridad de València al costat del número u al Senat per la província, Fernando de Rosa, ha comprovat com el perfil dels qui requereixen l'ajuda d'aquesta entitat revela que tres de cada deu usuaris han cursat estudis de Formació Professional i fins i tot universitaris.

  Belén Hoyo ha destacat la tasca que aquesta associació en 2018 va realitzar «quasi mig milió d'atencions que és la xifra més alta dels últims anys». Ha reconegut «la gran labor social que desenvolupa aquesta institució amb els més necessitats des de fa 112 anys». És per això que «els representants polítics hem de centrar els nostres esforços a aconseguir que es reactive el mercat laboral i a evitar que la recessió que s'anuncia ens aconseguisca amb la gravetat de la qual ens va colpejar en 2008».

  Garantir l'Estat del benestar

  «Quan analitzem que quasi el 80% dels usuaris de Casa Caridad a València estan en edat laboral ens adonem de la urgència que existeix a recuperar nivells alts d'ocupació que garantisquen l'Estat del benestar», ha indicat. Les eleccions del pròxim 10 de novembre han de servir per a millorar aqueixa situació, entén el cap de llista al Congrés, qui mostra la seua esperança en què el PP «puga posar en marxa la polítiques econòmiques que traguen a Espanya del mal pas».

  Hoyo ha recordat que el PP «ja ha aplicat receptes econòmiques i socials reeixides en èpoques complicades com la que vivim» i ha lamentat que la «paràlisi en la qual ens ha sumit Pedro Sánchez estiga contribuint a l'alentiment de la nostra economia». La Comunitat Valenciana «no és una excepció a aquesta situació preocupant» i l'Enquesta de Població Activa del segon trimestre de l'any va elevar la taxa d'atur al 14,30%, un 0,28% per damunt de la mitjana nacional, ha recordat.

  Les propostes econòmiques del Partit Popular, ha destacat Hoyo, van «en sentit contrari a la pujada impositiva prevista pel PSOE i els seus potencials socials de Govern» i valora que «persegueixen dinamitzar el mercat laboral en un context global molt inestable».

  «Els partits polítics hem de buscar solucions a aquesta emergència nacional que és la falta d'ocupació i la qualitat minvant dels existents», ha indicat el cap de llista al Congrés qui recorda que mentre el PSOE de Pedro Sánchez «viu instal·lat en la inacció més de 22.000 valencians estan en llista d'espera per a ser atesos per la Llei de Dependència».

  Belén Hoyo ha demanat que els governants «no perden el rumb que ha de fixar-se en la resolució dels problemes dels ciutadans i per això aposta el PP», enfront d'actituds que no semblen les més adequades en l'actual context econòmic com «la contractació per part del Consell de 136 alts càrrecs enfront dels 98 de la legislatura passada».

  «Hem d'establir prioritats i enfortir l'economia és una de les fonamentals per als pròxims anys» ha manifestat Belén Hoyo, qui finalment ha reflexionat sobre la importància de «conéixer de primera mà les inquietuds dels ciutadans per a “humanitzar” la política i demostrar que la vocació de servei públic està per damunt de qualsevol altra consideració en els partits polítics».

  Pujar