elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els barris de València amb més presència de coronavirus en les aigües residuals

Els barris de València amb més presència de coronavirus en les aigües residuals
  • La ciutat registra un nou pic de covid, especialment aquests barris de València

La presència de covid a les aigües residuals de València es dispara aquesta última setmana. La tendència d'estabilització es trenca així amb els últims registres tal com acaba de confirmar la regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia.

En concret, les anàlisis realitzades des de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València a través del conveni amb Global Òmnium, han detectat en només una setmana un increment de quasi el 40% en les dades de presència de virus a la ciutat de València, al passar de 110 a 151 milions d'UG per litre.

On hi ha més presència de coronavirus en les aigües residuals? És a dir, on es concentren la gran part dels contagis? Les zones de la ciutat amb més presència de coronavirus en aigües residuals són Ciutat Vella, Sant Marcel·lí, Algirós, Mestalla, Campanar, Jesús-Patraix i Malilla, aquesta última zona amb nivells alts també al trobar-se en els voltants de l'Hospital de La Fe, expliquen des de l'Ajuntament de València.

La regidora de l'Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valia, ha assenyalat que "amb els registres d'aquesta setmana es trenca la tendència de juliol en què els valors estaven estabilitzats després d'una gran pujada a finals de juny, i malauradament tornem a una situació desfavorable pel que fa a la presència de coronavirus a la ciutat".

La regidora apunta que "aquestes dades negatives s'uneixen a l'increment en la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana dels últims dies, que ja es troba a la vora dels 600 casos per cada 100.000 habitants. La dada positiva, una setmana més, és l'alt nivell de vacunació que a la Comunitat Valenciana ja superen els 2,6 milions de vacunats amb pauta completa i que fins i tot ja està arribant a la població més jove".

Valia considera que "aquesta nova pujada ens reafirma a totes les administracions en la necessitat de seguir apel·lant a la responsabilitat individual per contenir el virus mentre avança el procés de vacunació i així disminuir el nivell de contagis, extremant les precaucions i complint les recomanacions sanitàries" .

Pujar