30 de novembre de 2020 30/11/20

Barraca-Espadán rep el Premi extraordinari ‘Bernat i Baldoví’ del Concurs de Llibrets

Barraca-Espadán rep el Premi extraordinari ‘Bernat i Baldoví’ del Concurs de Llibrets  - (foto 1)
  • La guanyadora de 600 euros, el Plat de Gloria i l'estendard és Ampar Cabrera, que ja va obtindre el guardó l'any passat

MÉS FOTOS
Barraca-Espadán rep el Premi extraordinari ‘Bernat i Baldoví’ del Concurs de Llibrets  - (foto 2)
Barraca-Espadán rep el Premi extraordinari ‘Bernat i Baldoví’ del Concurs de Llibrets  - (foto 3)

La Falla Barraca-Espadán ha rebut el Premi extraordinari ‘Bernat i Baldoví’ del tradicional Concurs de Llibrets que atorga la societat Lo Rat Penat des de 1903. El premi, que inclou 600 euros, el Plat de Gloria i un estendard per a la falla, ha sigut entregat per segon any consecutiu a Ampar Cabrera, autora del lema ‘Acomiadada… De fadrina!’. Al costat d'ella, al concurs s'han presentat un total de 302 poetes, dels quals 250 han rebut un estendard. 

L'acte de lectura de la fallada es va celebrar el passat 5 març i va estar presidit per la Fallera Major de València, Marina Civera, i per la Reina dels Jocs Florals, Maria Chaqués Vöringer. Així mateix, el president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, va agrair a les comissions falleres la seua participació en el concurs: “Ens omple d'orgull la confiança del món faller en la nostra institució cultural, que des de la seua fundació en 1878 té com objetuvos la defensa, promoció, ensenyament i difusió de la llengua i tradicions valencianes.”, va indicar el responsable. “Aquest concurs s'ha convertit, al llarg de més de cent anys, en el referent de la literatura festiva en llengua valenciana”, va concloure.

Per part seua, la guanyadora, que ja havia rebut el premi extraordinari l'any passat, va dedicar a la Fallera Major el poema que figura en el Llibre Oficial Faller. L'acte, presidit per Paqui Castelló i Òscar Rueda, va continuar amb la lectura dels premis en les categories d'Infantil Novella, Novella, Regne, premi a la millor portada, premi al millor *llibret en conjunt, Infantil i General.

Pujar