1 d’octubre de 2020 1/10/20

La Banda Municipal de València participa per primera vegada en el Festival Ensems

La Banda Municipal de València participa per primera vegada en el Festival Ensems - (foto 1)

  La Banda Municipal de València debuta el diumenge 28 de maig en el Festival Internacional de Música Contemporània Ensems, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura i el Palau de la Música de València.

  Des de la seua creació en 1978 fins a 2017, la Banda Municipal no havia tingut presència en la programació del Festival més antic d'Espanya. La formació, creada en 1903 pel mestre Santiago Lope, interpretarà per primera vegada en la seua història un programa íntegre de música contemporània.

  Sota la direcció del seu titular, Fernando Bonete Piqueras, la Banda Municipal interpretarà quatre obres de compositors valencians. Lament (2013), de Francisco Tamarit obrirà el concert. Es tracta d'una obra dedicada al flautista Joop Schreurs, recentment mort en el moment de la composició.

  La formació municipal també interpretarà l'obra ' Zoco esclavo', del ja desaparegut compositor valencià Franciso Llàcer Plan, que mostra una aproximació a una marxa mora des d'un llenguatge molt avantguardista.

  Des de la seua Fanfàrria musical en 2001, la Banda Municipal de València no interpretava una obra de Carles Santos, el polifacètic compositor de Vinaròs. En aquesta ocasió interpretarà una selecció de la seua obra Belmonte, gravada en 1991 per la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria. Belmonte, que fa referència al cèlebre torero del segle XX, Juan Belmonte, va ser una obra concebuda com a espectacle audiovisual amb dansa, estrenada en 1988 a Barcelona.

  En aquest concert es produirà l'estrena de l'obra 'Cantos atávicos', de José Miguel Fayos-Jordán, encàrrec del Festival Ensems. Aquesta obra composta en quatre moviments planteja un viatge a través de la memòria i el llegat de Blasco Ibáñez, escriptor el naixement del qual es celebra 150 anys

   

  Pujar