22 de gener de 2021 22/1/21

El balcó de l'Ajuntament va registrar a l’agost un nou rècord de visites

El balcó de l'Ajuntament va registrar a l’agost un nou rècord de visites - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El balcó de l'Ajuntament va registrar a l’agost un nou rècord de visites - (foto 2)
  El balcó de l'Ajuntament va registrar a l’agost un nou rècord de visites - (foto 3)

  Un total de 20.841 persones van visitar el Balcó de l'Ajuntament durant el recentment conclòs mes d'agost, la qual cosa suposa un increment de 2.810 respecte al mateix mes de l'any passat (18.031) i ratifica la consolidació d'este lloc emblemàtic del cor de València com un atractiu per a la ciutadania i visitants que durant tants anys, fins que l'alcalde Joan Ribó va decidir obrir-ho al juny de 2015, va estar vetat a l'accés públic. El nombre de visitants comptabilitzats des de juny d'eixe any ascendeix ja a 373.943, 104.032 dels quals ho han fet en els vuit primers mesos de 2017.

  El mes d'agost, recentment conclòs, ha registrat un nou récor de visites a la Balconada de l'Ajuntament de València, en el qual es van comptabilitzar un total de 20.841, superant en més de 2.000 la quantitat registrada en el mateix període de l'any anterior. El 9 d'agost va ser el dia amb major nombre de visitants, 1.442, i la mitjana diaria, si tenim en compte que durant els caps de setmana no es pot accedir a la balconada més emblemàtica de la ciutat i que el dia 15 d'agost també va ser festiu i va romandre tancat, es va aproximar als mil visitatants.

  Estes xifres ratifiquen que les visites a la Balconada de l'Ajuntament han deixat de ser una novetat per a convertir-se en un "clàssic" per a molts dels qui visiten València, sense oblidar l'excel·lent resposta de valencians i valencianes. Després de tants anys amb la Balconada tancada a l'accés públic pel govern municipal anterior, la decisió del Govern de la Nau d'obrir-ho ha permès que s'hagen registrat fins hui 373.943 visites. El primer any, 2015, van ser 103.288 des del mes de juny. La xifra aconseguida en 2016 va ascendir a 166.623 visitants i, a data de ahir, són 104.032 les visites que ha rebut en 2017 la balconada més cèntrica, lloc de celebració i protagonista de la ciutat de València, la qual cosa permet augurar , mancant quatre mesos per a concloure l'any, que se supere el nombre de visitants del passat any.

  L'alcalde de València, Joan Ribó, que va prendre la decisió d'obrir la Balconada, ha mostrat la seua satisfacció per la resposta de la ciutadania i visitants a la política de portes obertes defensada i impulsada des del primer moment pel Govern de la Nau. "Una política que sens dubte contribueix a acostar l'administració a la ciutadania, a convertir els espais públics en llocs oberts per a l'accés de tots i totes. En eixe sentit des del Govern de la Nau estem recuperant espais públics que estaven infrautilitzats per al gaudi o ús de tota la ciutadania, com és la Casa Forestal del Saler o la recuperació de refugis antiaeris, a banda de l'obertura de la balconada municipal".

  Pujar