30 de novembre de 2020 30/11/20

Balanç positiu d’un “Nadal amb identitat pròpia a València, descentralitzat i consolidat”

Balanç positiu d’un “Nadal amb identitat pròpia a València, descentralitzat i consolidat” - (foto 1)
  • Més de 113.000 persones han visitat enguany Expojove, vora un 5 % més que l’any passat

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha realitzat un balanç “positiu de tota la programació del #NadalVLC, recollida per tercer any en una guia editada per l’Ajuntament, que s’ha consolidat per la seua identitat pròpia amb tot un seguit de propostes atractives que conjuguen la tradició i les innovacions i amb una resposta ciutadana immillorable”. En este sentit, ha destacat que “els veïns i veïnes de València i totes les persones que han visitat la ciutat en les darreres setmanes han pogut disfrutar d’unes celebracions que es consoliden com a referents en la programació de Nadal”. 

El regidor ha analitzat una per una les diferents propostes que l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva i amb la col·laboració de moltes regidories i servicis municipals, ha dut a terme en les darreres setmanes. “En conjunt és una programació diversa que ha anat dirigida a tots els públics i que ha tornat a prioritzar la descentralització i la diversificació perquè tota la ciutat poguera disfrutar del Nadal amb activitats molt diferents”, ha afirmat.

 “El Nadal a València continua avançant com a referent, consolidant-se com una celebració cada vegada més visible que aposta de forma estratègica alhora per sectors econòmics com el comerç, el turisme o l’hostaleria, que confirmen com a positiu el #NadalVLC per a l’economia local, amb vocació de participació ciutadana i sense necessitat de malbarataments”, ha destacat Fuset, per a qui “el millor balanç és l’assistència impressionant a celebracions com les Campanades, la Cavalcada de Reis, Expojove o les visites als betlems, que avalen una estratègia municipal, cultural, festiva i familiar per a Nadal consolidada d’èxit”

L’ornamentació nadalenca descentralitzada, que enguany ha arribat a més carrers, les visites al betlem exposat al Saló de Cristall, els concerts de nadales o el recorregut de la missatgera Caterina i la bústia reial pels barris i pobles de la ciutat són algunes de les qüestions que ha posat en valor el regidor per destacar la generació de pols d’atracció en llocs molt diversos i per a públics diferents. “Tot, a més, amb la premisa de l’eficiència i la sostenibilitat perquè el respecte al nostre planeta i al medi ambient ha de ser una màxima, també en Nadal, com hem demostrat amb l’enllumenat eficient, amb la temàtica que ha protagonitzat la cavalcada amb què han arribat Melcior, Gaspar i Baltasar a València o el fil conductor de l’edició d’enguany d’Expojove”, ha explicat.

Fuset ha remarcat l’èxit un any més de la festa de les Campanades, que amb només cinc anys d'existència s'ha convertit en la celebració més multitudinària en tot l’Estat per a acomiadar l’any vell i donar la benvinguda a l’any nou. “Són un èxit les 60.000 persones que han celebrat el Cap d’Any a la Plaça de l’Ajuntament incloent una excepcional resposta a la segona edició de la festa infantil el matí del dia 31”. A més, ha destacat les vora 115.000 persones que han disfrutat d’una Cavalcada de Reis “moderna, àgil, artística i dissenyada perquè els més xicotets i les més xicotetes puguen disfrutar-la al màxim”. D’altra banda, també ha destacat la presència en Fira València de més de 113.000 persones per disfrutar de la darrera edició d’Expojove, un 4,98% més d’afluència que en l’edició anterior, “el que constituix un nou récord d’assistència a la fira”, ha subratllat el regidor.

“El #NadalVLC ha adquirit una identitat pròpia amb una Cavalcada de Reis artística, activitats als barris i pobles i propostes per a tots els públics com Expojove o les Campanades. Per això continuarem treballant perquè València aprofite tot el potencial de la seua cultura festiva també en Nadal amb el benefici social, cultural i econòmic que això comporta per a la nostra ciutat”, ha assegurat Fuset, qui per finalitzar ha afegit que “davant la gran resposta ciutadana i el seu impacte en l’economia, treballarem en noves propostes de futur i reforçarem l’eix de descentralització i diversificació amb l’objectiu que el Nadal a València no sols es veja sinó que, sobretot, es visca”.

Pujar