20 de gener de 2020 20/1/20

Avanços del gran pavelló Arena de València per veure la llum en 2022

Avanços del gran pavelló Arena de València per veure la llum en 2022 - (foto 1)
  • La capacitat màxima de l'Arena s'amplia fins a un màxim de 15.600 espectadors en manera bàsquet i de 18.600 en manera concert

MÉS FOTOS
Avanços del gran pavelló Arena de València per veure la llum en 2022 - (foto 2)

L'Ajuntament de València ha obert el termini de licitació per al projecte de construcció de pavelló Arena, durant un mes, i ha confiat que l'única proposta siga la de la de Licampa 1617, SL, la societat patrimonial de Juan Roig, president de Mercadona que, tal com els va explicar elperiodic.com, pretén ser una realitat el 2022.

Així ho ha explicat l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha recordat que es poden presentar altres companyies a aquesta concessió, tot i que no creu que siga factible. "No és gens probable però el consistori compleix i complirà escrupolosament amb la legalitat", ha recordat.

El futur pavelló Arena tindrà major capacitat d'aforament quan siga una realitat en 2022. El projecte, iniciativa personal i altruista de Juan Roig, va ser presentat al juliol de l'any passat i, des de llavors, ha anat evolucionant amb l'únic objectiu de dotar a la ciutat de València d'un recinte multiusos amb els requisits per a posicionar a la ciutat i a la Comunitat Valenciana com a referent mundial per a albergar actes esportius, culturals i d'entreteniment de primer nivell nacional i internacional.

Entre les principals novetats de l'Arena, que se situaria sobre una parcel·la de 21.500 metres quadrats situada als carrers Ángel Villena, Bomber Ramon Duart i Antonio Ferrandis (al costat de L'Alqueria del Basket i el Pavelló Font de Sant Lluís), destaca l'ampliació d'aforament, ja que amb l'actualització del projecte podrà acollir un màxim de 15.600 espectadors en manera basket i de 18.600 en manera concerte. Íntegrament, aquest espai ocuparia una superfície total construïda d'aproximadament 47.000 metres quadrats.

A més, l'Arena que es projecta comptarà amb un aparcament subterrani i part en altura amb aproximadament 1.300 places. Així mateix, comptarà amb una sala multiusos annexa per a múltiples disponibilitats de 1.200 metres quadrats, zones de restauració, àmplia oferta de localitats, terrasses i zones VIP. La instal·lació estarà dotada amb la tecnologia més avançada i els últims mitjans tècnics per a la retransmissió i seguiment de tota mena d'espectacles. La inversió prevista per a aquesta iniciativa altruista, que es finançarà totalment amb el patrimoni personal de Juan Roig, serà de més de 220 milions d'euros, destinats a la construcció del recinte cobert, del pàrquing i resta d'infraestructures complementàries que dinamitzaran el barri, com un parc públic amb zones verdes o la construcció d'una nova i moderna infraestructura per al col·legi públic “Els Arts”.

La proposta s'emmarca dins del projecte Llegat de Juan Roig i, com la resta d'iniciatives que el componen, com Marina d'Empreses, Fundació Trinidad Alfonso, València Basket i L’Alqueria del Basket, entre altres, persegueix compartir amb la ciutat parteix del molt que d'ella rep, per la qual cosa es finançarà íntegrament amb el patrimoni personal de Juan Roig, a través de la patrimonial Licampa 1617 S.L., qui després de la construcció encarregarà la gestió del recinte a un operador especialista que es responsabilitzarà de l'explotació d'aquest. Si tots els tràmits es desenvolupen segons el que es preveu, l'Arena podria començar les seues obres en l'estiu de 2020 i inaugurar-se a València l'any 2023.

A partir de llavors, el recinte podrà acollir esdeveniments esportius, artístics i culturals de gran capacitat, i es construirà a més de forma annexa a aquest, la nova seu del València Basket Club. Un recinte que generarà riquesa i benestar en l'entorn A aquests beneficis per a la ciutat s'ha de sumar, segons l'últim informe disponible realitzat per l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (Ivie), un impacte econòmic en termes de producció de renda i ocupació per a la ciutat de València, estimat en una xifra aproximada d'almenys 300 llocs de treball (directes i indirectes), i una repercussió econòmica superior als 10 milions d'euros anuals.

ocultar
Avanços del gran pavelló Arena de València per veure la llum en 2022
Pujar