elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un autobús de l'EMT visibilitza i dóna veu als veïns de Natzaret

Un autobús de l'EMT visibilitza i dóna veu als veïns de Natzaret
    MÉS FOTOS
    Un autobús de l'EMT visibilitza i dóna veu als veïns de Natzaret - (foto 2)

    Coneixes la platja de Natzaret? Esta qüestió recorrerà els carrers de València a partir d'este dissabte en un autobús de la línia 4 de l'Empresa Municipal de Transports (EMT), que connecta este barri amb el centre de la ciutat. L'interior del vehicle mostrarà una exposició sobre la història recent de Natzaret i donarà veu a les opinions del seu veïnat. Esta mostra s'emmarca dins del projecte '4ïllats. Fronteres construïdes i territori desplaçat' realitzat per un col·lectiu d'estudiants del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València i que compta amb el suport de l'EMT i de la Regidoria d'Educació.

    A les 10.30 hores d'este dissabte s'ha convocat al públic que vulga gaudir del tret d'eixida d'este autobús en la parada de l'EMT Plaça de l'Ajuntament – Ateneu, ubicada just davant de l'Ateneu Mercantil. Des d'ací començarà el trajecte del vehicle de l'EMT, que conclourà la seua ruta habitual al mur que aïlla el barri de Natzaret del port, sobre el qual hi haurà col·locada una fotografia gegant de la platja, recordant eixa platja que ja no hi és. A partir de les 11.30 hores, les accions del projecte continuaran al costat del mur, en el carrer de Castell de Pop, i amb la participació dels xiquets i les xiquetes de l'Arca de Noé de Natzaret.

    El projecte '4ïllats. Fronteres construïdes i territori desplaçat', elaborat en col·laboració i en diàleg constant amb l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret i l'associació Arca de Noé, vol reflexionar sobre l'espai urbà del barri, la seua identitat i la seua història recent, des de la creació en 1720 del llatzeret —on s'aïllaven les persones o les mercaderies que arribaven al port per a revisar-les i observar-les—, que després formaria el nucli del barri, fins a l'arribada de la Formula 1 en 2007.

    A més, este treball agafa com a punt d'inflexió l'ampliació del port en 1986, el que va suposar la desaparició de la platja de Natzaret, element identitari d'este antic poble mariner; i també vol destacar el moviment intern del barri: bressol de cultura i tradicions, però també de moviments socials i artístics i d'un fort teixit associatiu. Tot això quedarà reflectit a l'exposició que es podrà veure a l'interior de l'autobús de la línia 4 durant aproximadament un mes.

    Este projecte ha estat desenvolupat per Juan Carlos Casanova, Requena Laura, Ismael Marco Carrillo, Alicia Palacios-Ferri, Lucía Sáez i Javier Sánchez Robres; i ha comptat amb el patrocini de l'EMT i la Regidoria d'Educació, així com del Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València, Exterion Media i Cerveza Turia. A més, ha col·laborat en la seua realització l'Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret i l'associació Arca de Noé.

    Pujar