Castellano

Aurelio Martínez, president de l’APV: “Valenciaport està al servei de les empreses que generen el 50% del PIB espanyol”

Aurelio Martínez, president de l’APV: “Valenciaport està al servei de les empreses que generen el 50% del PIB espanyol”
  • El president de Valenciaport va obrir ahir el Màster en Desenvolupament Empresarial que organitza la Universitat de Saragossa

  • Aurelio Martínez: “Des de València és possible col·locar mercaderies espanyoles en qualsevol país del món, per la qual cosa cal millorar les connexions del port amb l'interior de la Península perquè cap exportador o importador perda oportunitats”

MÉS FOTOS
Aurelio Martínez, president de l’APV: “Valenciaport està al servei de les empreses que generen el 50% del PIB espanyol” - (foto 2)

El president de l'Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez va obrir ahir la Tercera Edició del Màster Propi en Desenvolupament Empresarial que al campus de Terol organitza la Facultat de Ciències Socials i Humanes de la Universitat de Saragossa. La conferència d'obertura la va centrar en la rellevància cada vegada major que estan adquirint els grans ports, en un context comercial internacional en el qual hi ha una tendència a la concentració empresarial de companyies navilieres i d'empreses prestadores de serveis portuaris.

“Els vaixells són cada vegada majors; en el Port de València ja són habituals els portacontenidors de 400 metres d'eslora que necessiten serveis eficients i assegurances, personal qualificat, i tot tipus d'atencions per a assegurar la realització de més de 5.000 moviments en uns pocs dies, per la qual cosa les necessitats portuàries per a atendre aquest tipus de trànsits, que són els que ens connecten i ens posicionen en avantatges competitius per a exportar en millors condicions, són també majors”, va explicar Martínez.

“Ni Teruel, ni Aragó; ni cap ciutat o àrea industrial del hinterland (àrea d'influència) del Port de València pot quedar-se al marge d'una connectivitat tan competitiva com la que ofereix Valenciaport al conjunt dels seus usuaris. Des de València – va dir Aurelio Martínez – és possible col·locar mercaderies espanyoles en qualsevol país del món, per la qual cosa cal millorar les connexions del port amb l'interior de la Península perquè cap exportador o importador perda oportunitats. Nosaltres, com a port amb vocació de servei, estem invertint en ferrocarril, en projectes intermodals i en sostenibilitat. Som el gran port de València, però ho som també de Terol, de Saragossa, de Madrid, d'Albacete, d'Extremadura; d'una amplíssima àrea d'influència on es genera més del 50% del PIB espanyol”.

El Màster de Desenvolupament Empresarial de Terol compta amb la col·laboració de la CEOE, de la Caixa Rural i de la Cambra de Comerç de Terol, així com d'altres empreses turolenques.

Al final de la conferència del president del port de València – celebrada en el Col·legi Major Pablo Serrano - es va obrir un torn d'intervencions per a alumnes i assistents, on es va reconéixer la importància de les inversions dutes a terme per l'Autoritat Portuària de València en diversos apartadors ferroviaris de Saragossa i Terol. Unes inversions avalades des d'un primer moment pel suport social i institucional de Terol i que han permés en pocs anys que els trànsits entre Saragossa i València passaren de 2 a 35 trens a la setmana.

Pujar