elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Augmenten les festes il·legals a la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana

Augmenten les festes il·legals a la Comunitat Valenciana durant el cap de setmana
  • Aquest dissabte la Policia Nacional ha imposat més sancions, especialment a mitjanit

La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Glòria Calero, ha informat aquest dilluns que el dispositiu especial de vigilància durant el segon cap de setmana sense estat d'alarma ha funcionat de manera efectiva "gràcies a la feina de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil que segueixen col·laborant amb la Generalitat i les policies locals per evitar la propagació del virus".

Així, Glòria Calero ha explicat que no s'han detectat grans problemes ni concentracions en hores de restricció nocturna, algunes petites festes amb pocs participants, que s'han dissolt després de ser sancionats. En les jornades de divendres/dissabte i de dissabte/diumenge, només la Policia Nacional ha comptabilitzat 1.804 propostes de sanció relacionades amb incompliments de la normativa sanitària.

En concret, en el tram divendres/dissabte nit, es van realitzar 849 actes (enfront de les 671 del cap de setmana) i en el tram de dissabte/diumenge nit va augmentar a 955 (enfront de les 926 de la setmana prèvia). En total, s'ha passat de 1.597 actes de el cap de setmana passat a 1.804 en aquest nou període, fet que suposa un increment de 207 actes de sanció propostes per la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana. Mentrestant, el tram de dijous/divendres nit, va ser pràcticament similar a el de dies normals, amb 425 actes de sanció.

La delegada de Govern ha subratllat que l'afluència de persones a platges o paratges naturals també s'ha desenvolupat amb normalitat. La Policia Nacional va detectar que en els llocs d'oci nocturn va haver una alta concurrència però complint les normes, despejánt-se amb l'arribada de les 00:00 hores. Glòria Calero ha confirmat que el dispositiu especial de seguretat es mantindrà fins que estiga en vigor el toc de queda a la Comunitat Valenciana.

"El procés de vacunació és la nostra eina per acabar amb la pandèmia", ha dit la delegada, que ha considerat que "el poble valencià, sobretot la població jove, segueix demostrant una gran responsabilitat i solidaritat per evitar els contagis i complir amb les mesures fins que assolim la immunitat de grup ".

Pujar