30 de setembre de 2020 30/9/20

Les Arts ofereix un abonament per al seu cicle simfònic per 60 euros per a l’alumnat universitari i de conservatori

Les Arts ofereix un abonament per al seu cicle simfònic per 60 euros per a l’alumnat universitari i de conservatori - (foto 1)
  • Inclou els concerts de James Gaffigan, Michele Mariotti, Gustavo Gimeno, Juanjo Mena, Ivor Bolton i Daniele Gatti amb l’OCV

  • Les Arts comercialitza a través de les seues taquilles i de la seua pàgina web un total de 60 passes en la zona de màxima visibilitat de l’Auditori

El Palau de les Arts llança 60 abonaments per al seu cicle de concerts simfònics per 60 euros. La iniciativa, dirigida únicament a estudiants universitaris i de conservatori, s’emmarca dins del compromís de les Arts amb la divulgació de l’activitat artística i amb l’obertura a nous públics.

El ‘Passe 6 SIMFÒNIC x 60€’ és una promoció exclusiva amb què s’ofereix al públic estudiant una sèrie completa de localitats en la zona preferent de l’Auditori amb un preu de 10 euros per a cada concert.

Sota l’epígraf ‘Les Arts és simfònic’, el centre d’arts ofereix aquesta temporada sis cites imprescindibles en què l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i el Cor de la Generalitat Valenciana faran gala de la seua reconeguda solvència i versatilitat.

Els cossos estables de les Arts proposen algunes de les pàgines més suggeridores del repertori simfònic i liricosimfònic, amb especial protagonisme de la missa de rèquiem i una sessió dedicada la música creada per Stravinsky per als Ballets Russos de Diaghilev.

Sis destacats directors visiten l’Auditori per a aquest cicle, que comença el pròxim 19 de desembre i inclou els debuts de Daniele Gatti, Ivor Bolton i James Gaffigan, així com les tornades de Michele Mariotti, Juanjo Mena i Gustavo Gimeno dirigint l’OCV.

En aquest sentit, les Arts recorda que la venda de passes s’efectuarà tant en taquilles com en la línia de venda telefònica 902 202 383, així com en el web www.lesarts.com. Per a la seua adquisició serà necessari acreditar-se com a estudiant universitari o de conservatori, bé en fer la compra presencialment o en el moment de retirar les corresponents entrades en el cas de venda telefònica o en línia.

Les Arts és Simfònic

El nord-americà James Gaffigan inaugura, el 19 de desembre, la programació amb ‘Ein Deutsches Requiem’ de Brahms, amb la soprano Elena Tsallagova i el baríton Eric Owens com a solistes.

El director principal de la Simfònica de Lucerna i director principal convidat de la Filharmònica de la Ràdio dels Països Baixos ha seleccionat una de les obres més singulars del repertori sacre, d’especial rellevància per a cor i orquestra, per a la seua primera incursió a les Arts.

Per la seua banda, Michele Mariotti torna al centre d’arts nou anys després de la direcció musical de ‘La Cenerentola’, de Rossini, amb un programa simfonicocoral per al seu retrobament amb el Cor de la Generalitat (CGV) i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana el 8 de febrer.

Per a la seua presentació a l’Auditori, Mariotti ha seleccionat un programa amb la ‘Simfonia Haffner’, de Mozart, i dues peces per a cor i orquestra: ‘Pavana’ de Fauré i ‘Gloria’ de Poulenc.

Després d’omplir la sala simfònica de les Arts amb la seua memorable ‘Novena’ de Mahler, Gustavo Gimeno, el mestre valencià més internacional, dedica el concert del 7 de març a l’exuberància orquestral dels ballets russos amb dues de les pàgines més emblemàtiques del repertori: ‘Petrushka’ i ‘La sacre du printemps’ (‘La consagració de la primavera’), de Stravinsky.

Juanjo Mena, una de les primeres batutes que va treballar amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana en el seu primer any de vida, es retroba amb el públic valencià el 21 març.

L’actual titular de la Filharmònica de la BBC proposa l’obertura de l’òpera ‘Los esclavos felices’, de Juan Crisóstomo de Arriaga, considerat com el ‘Mozart basc’, i la ‘Simfonia concertant per a oboé, clarinet, fagot, trompa i orquestra’, del geni de Salzburg. Com a colofó, dirigeix l’última simfonia que Schubert va compondre, ‘La Gran’.

El 4 d’abril visita l’Auditori Ivor Bolton, actual titular del Teatre Reial de Madrid. El mestre britànic aborda la segona incursió en la música sacra de la temporada simfònica amb una peça poc freqüent, el ‘Rèquiem en do menor’, de Cherubini, que permetrà gaudir de les excel·lències del CGV i l’OCV. Com a segona obra, Bolton dirigeix la ‘Cinquena’ de Beethoven, peça central del gran repertori simfònic i inèdita per a la formació titular de les Arts.

Per a clausurar el cicle de concerts, l’Auditori rep la visita d’un dels mestres de major prestigi del panorama mundial, Daniele Gatti. Músic consagrat en l’orquestra i en el podi, dirigeix per al seu debut al centre d’arts, els dies 15 i 16 de maig, ‘Messa da Requiem’ de Verdi.

La soprano Maria Agresta, la mezzosoprano Sonia Ganassi, el tenor Benjamin Bernheim i el baix Michele Pertusi conformen la nòmina de solistes que junt amb el CGV i l’OCV interpreten, sota la direcció del milanés, una de les pàgines més fascinants i apreciades del repertori sacre.

Pujar