Castellano

Arriba a València una nova forma d'inversió immobiliària a través dels tokens

Arriba a València una nova forma d'inversió immobiliària a través dels tokens
  • La startup Reental.co restaurarà un important edifici al costat de la Marina Reial i permetrà als inversors participar en el projecte mitjançant criptomonedes

MÉS FOTOS
Arriba a València una nova forma d'inversió immobiliària a través dels tokens - (foto 2)

La inversió immobiliària ha anat evolucionant en els darrers temps i fa poc va irrompre la possibilitat d'invertir amb actius digitals. Criptomonedes per adquirir un habitatge? Tokens per adquirir una part d'un immoble? És una de les derivades que està tenint el mercat immobiliari ia la Comunitat Valenciana en trobem exemples.

Sense anar més lluny, la startup Reental.co, especialitzada en la “tokenització d'immobles”. En què consisteix això? Es tracta de dividir els immobles en participacions digitals, en aquest cas tokens, per facilitar la inversió: "La inversió immobiliària sempre s'ha associat amb grans capitals però amb aquesta opció permetem a gent que invertixca en part de l'immoble a través de tokens", ens explica en una entrevista amb elperiodic.com Eric Sánchez Gálvez, cofundador i CEO de Reental.co.

Per exemple, si una persona inverteix 1 token en una casa, que és 100 euros, obtindrà el dividend o benefici del lloguer o venda en base a aquesta quantitat invertida. Des de la startup expliquen que el perfil d'aquest tipus d'inversors és d'un home entre 35 i 45 anys amb interès a invertir i al món de les criptomonedes que veu en aquest mercat una manera de treure rendibilitat als fons.

A la Comunitat Valenciana trobem una dotzena d'immobles que s'han tokenitzat i que, o bé es lloguen o bé es compren, es reformen i posteriorment es venen. Reental.co compta amb tres habitatges a València, tres més a Sagunt i també a Torrent, Gandia i Castelló. Ara s'ha llançat al mercat amb un projecte d'inversió a l'edifici La Marina Building, situat al port de València, una de les àrees més demandes de tota la Comunitat Valenciana.

Inversió tokenitzada a la Marina de València

La companyia restaurarà l'edifici, construït a finals dels anys 70 i la façana principal del maó cara-vista del qual forma part de la primera línia de la Marina Reial, amb l'objectiu d'adaptar-lo a les necessitats actuals de moltes empreses que busquen zones estratègiques i espais diàfans on desenvolupar el seu creixement.

De fet, des de Reental.co assenyalen que actualment l'oferta d'oficines a València és escassa i la que hi ha no satisfà els estàndards de qualitat de les empreses que demanen zones àmplies de treball, ubicació amb vistes al mar o terrassa, bona lluminositat i qualitats tècniques.

Per això, i tenint en compte aquesta demanda, La Marina Building, comptarà amb cinc plantes de 260 metres2 cada una, un terrat comunitari i un caset per a instal·lacions comunes, creant un espai de treball únic a la ciutat per a les empreses Tech.

A més, la excepcional ubicació de l'edifici La Marina Building, amb vistes de la zona portuària, propera a centres de negocis, entitats financeres, empreses d'exportació i importació, zona de restauració i lleure, i connectada directament amb el centre de València i l'aeroport de Manises, convertiran aquest immoble en un dels més atractius per a les empreses.

En aquest sentit, des de la companyia estimen que la seua situació estratègica, juntament amb l'Escola d'Empresaris EDEM i firmes com Insomnia o Lanzadera, faran que La Marina Building siga un dels immobles més demandats, per la qual cosa els inversors obtindran, previsiblement, elevats beneficis.

En aquest sentit, Eric Sánchez Gálvez assenyala que "la tokenització de l´edifici La Marina Building suposa una oportunitat única d´invertir en un producte escàs a València com són oficines i coworkings, especialment demandats per les empreses Tech i les grans companyies".

Pujar