26 de setembre de 2020 26/9/20

Arriba el nou sistema de climatització industrial per al Mercat de Rojas Clemente

  L'Ajuntament ha adjudicat l’execució de les obres de millora en el mercat municipal de Rojas Clemente que permetran la construcció de noves cambres frigorífiques en la planta del soterrani, la construcció de dos banys nous i la d'una nova dependència per a magatzem i cambra de neteja. A més, també es renovarà la instal·lació de fred industrial i la instal·lació elèctrica del mercat. El preu final de licitació de tota l'obra és de 487.001,65 euros, tal com ha informat el regidor de Comerç, Carlos Galiana.

  «La reforma de la instal·lació de fred industrial i construcció de noves cambres frigorífiques en la planta soterrani del mercat municipal l'afrontem per dotar d'una millor, més àmplia i moderna instal·lació als espais destinats a la conservació dels productes alimentaris, un aspecte importantíssim», tal com ha manifestat el regidor.

  Carlos Galiana ha afegit que «tot i requerir una gran despesa econòmica, no es tracta d'una obra visual, però és imprescindible per al Govern municipal, ja que volem equipar els nostres mercats amb l'última tecnologia. De fet, esta important obra permetrà als comerciants del mercat mantindre els aliments en les millors condicions possibles».

  Esta intervenció, a més, contempla la construcció de dos nous banys per al personal treballador del mercat i d'una cambra de neteja nova que servirà de magatzem per a guardar els productes i materials de neteja que utilitza el personal de la contracta. L'obra té un termini d'execució de 73 dies.

  Estes intervencions se sumen a la que en 2015 ja va fer la regidoria quan va canviar el rètol de la façana. A més, segons ha dit Galiana, «des de l'Ajuntament vam contemplar la necessitat de donar suport als artistes urbans, i per això vam procedir a reservar els murs del mercat per tal que s'usaren pels creadors i muralistes amb plena llibertat, amb resultat extraordinari en la façana que ara té una obra artística que és una mostra d'orgull per a tots els que compren este mercat de València tan cèntric».

  Finalment, Galiana també s'ha referit a les obres de millora que s'han fet en l'entorn del mercat de Rojas Clemente. «El nou disseny de l'entorn urbà ha sigut codissenyat pel veïnat i comerciants del mercat mitjançant la iniciativa dels pressupostos participatius, i ha millorat de forma molt clara l'entorn del mercat i dels carrers laterals per a recuperar estos espais i convertir-los en zones enjardinades i de vianants. El mercat ha guanyat moltíssim amb totes estes intervencions», ha explicat el regidor.

  Pujar