13 de juliol de 2020 13/7/20

Arrenquen els enderrocaments de les casernes del carrer Sant Vicent, que duraran dos mesos

Arrenquen els enderrocaments de les casernes del carrer Sant Vicent, que duraran dos mesos - (foto 1)
  • Sandra Gómez recorda que esta intervenció del Govern permetrà la construcció de 450 habitatges públics, un parc i un col·legi

Els treballs de demolició de les casernes d'enginyers i de l'edifici del Col·legi Sant Àngel de la Guarda situats al carrer Sant Vicent han començat esta setmana, i està previst que tinguen una durada de dos mesos. Així ho ha explicat la regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana i vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, qui ha ressaltat que esta intervenció del Govern d'Espanya permetrà la construcció de 450 habitatges públics, un parc i nou col·legi.

"Es tracta d'un dels punts negres urbanístics de la zona, i a més d'esta actuació depén una dotació educativa que limitarà amb un nou parc", ha ressaltat Sandra Gómez, qui ha reivindicat que "amb la intervenció s'acabarà amb dècades de degradació". La regidora també ha recordat que esta operació es trobava pendent des que, en la dècada dels 90, estos terrenys van deixar de tenir ús militar.

"Cronològicament, en 2012, el Consistori va remetre a SEPES, l'entitat estatal que gestiona el sòl públic i depén del Ministeri de Foment, informes favorables per a escometre les primeres obres d'urbanització. I finalitzats els enderrocaments que hui comencen, l’esmentada empresa de Foment començarà la urbanització del PAI d'Enginyers que abasta els terrenys compresos entre el carrer Sant Vicent, l'Uruguai, Francisco Climent i Dolores Alcayde. Posteriorment, a través del Pla Edificant, l'Ajuntament construirà un nou col·legi", ha explicat.

L'edil també ha ressaltat que esta intervenció forma part del Pla 20.000 del Ministeri de Foment per a impulsar l'oferta de pisos de lloguer, i ha remarcat que "València serà la primera ciutat en la qual es posa en marxa esta iniciativa". Així, ha manifestat "la voluntat de SEPES que ja va anunciar que les més de 450 habitatges que es construiran seran de protecció pública, i que moltes d'elles s’oferiran en règim de lloguer".

D'altra banda, ha subratllat la importància d'este PAI, que té especial rellevància perquè inclourà un parc en una zona amb escasses zones verdes, i permetrà la construcció del nou col·legi Sant Ángel de la Guarda, que limitarà amb este parc". De fet, una vegada executada la urbanització de la zona, l'Ajuntament disposarà del solar per a construir el col·legi a través del Pla Edificant, i després de rebre la delegació de competències per part de la Generalitat. Per això, ha conclòs, “l'Ajuntament ja treballa amb el projecte per a poder licitar l'obra quan es dispose del solar urbanitzat”.

Pujar