elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquestes són les persones que rebran els honors i distincions de València el 9 d'Octubre

Aquestes són les persones que rebran els honors i distincions de València el 9 d'Octubre
  • En total, enguany s'entregaran set distincions, tres medalles d'or, tres títols de fills predilectes i un títol de filla adoptiva a títol pòstum

El Ple de l’Ajuntament de València ha aprovat, en sessió extraordinària i amb motiu del 9 d’Octubre, les persones i entitats guardonades amb les medalles d’or de la ciutat i els títols de fills predilectes o adoptius. Així, la coreògrafa Rosángeles Valls, l’escriptor Joan Francesc Mira i l’expresident de la Societat Filharmònica, Ramón Almazán, són fills predilectes de la ciutat de València mentre que l’escriptora Carme Miquel és filla adoptiva. A més, l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral, l’Associació Mamás en acción i l’Associació PROTED rebran la Medalla d’Or de València.

Els honors i distincions es lliuraran el pròxim 4 d’octubre en el marc de les celebracions de la festa del 9 d’Octubre.

Com es fa des de l’any 2015, els honors i distincions aprovats responen a les propostes efectuades tant per l’equip de govern com per l’oposició. En total, enguany es lliuraran set distincions, tres medalles d’or, tres títols de fills predilectes i un títol de filla adoptiva a títol pòstum a persones i institucions vinculades a la ciutat de València.

L’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral, AVAPACE, que rep una de les medalles d’or de la ciutat, fa enguany cinquanta dedicada a l’atenció i la millora de la vida de les persones amb paràlisi cerebral en València. En este cas, s’ha aprovat per unanimitat.

També per unanimitat s’ha aprovat la distinció de Mamás en acción, també medalla d’or de la ciutat de València, és una entitat dedicada a l’acompanyament dels xiquets i xiquetes hospitalitzats que no tenen familiars o que no poden conviure amb ells.

Per la seua banda, l’associació PROTED és una entitat sense ànim de lucre que s’ocupa, des de fa més de trenta anys, de l’envelliment actiu, participatiu i saludable mitjançant l’activitat formativa i cultural de les persones de la tercera edat. També s’ha aprovat per unanimitat.

Joan Francesc Mira, fill predilecte de la ciutat, és escriptor, professor i antropòleg i premi d’Honor de les Lletres Valencianes de la Generalitat, entre d’altres distincions. Va nàixer a València en 1939 i és membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. En este cas, s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i els vots en contra de PP, Ciutadans i Vox.

Rosario Ángeles Valls, més coneguda com a Rosángeles Valls, és coreògrafa i una de les persones més destacades en el món de la dansa contemporània. Va ser guardonada en 2018 amb la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts que atorga el Ministeri de Cultura. S’ha aprovat amb l’abstenció del grup municipal de Vox.

Ramón Almazán és expresident de la Societat Filharmònica de València i intendent de l’Orquestra de València, organització a la qual està unit durant tota la seua trajectòria musical i vital. En esta distinció el grup Compromís s’ha abstingut mentre que la resta de grups ha votat a favor.

Per últim, Carme Miquel, que va nàixer a la Nucia i va morir a València el 2019, va ser mestra i escriptora. Va ser una de les fundadores d’Escola Valenciana i membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. S’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i el vot en contra de tota l’oposició.

Pujar