elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aquestes són els carrers de València que estrenen nom

Aquestes són els carrers de València que estrenen nom
  • L'Ajuntament de València ha aprovat la incorporació de noves nomenclatures a nous carrers

L'Ajuntament de València ha aprovat la incorporació de noves nomenclatures a nous carrers dedicats a les Dones Pescadores, als Barquers Nelo i Blaio, al Pare Arrupe, a Carlos Gómez Carrera (“Bluff”), a Llarg Cavaller, a Carmen Alborch, així com al poble d'Otos i al Camí Nou Salinar.

El Poble del Palmar incorporarà els carrers dels barquers Nelo i Blaio i de les Dones Pescadores, donades els suggeriments rebuts pel veïnat per les confusions que existien tant pels serveis de repartiment a domicili com de les notificacions oficials en aquests trams de carrer.

A tots dos se'ls considera precursors del passeig amb barca, una activitat que s'ha convertit en un mitjà de vida per a les persones del Palmar. D'altra banda, es pretén reconéixer també a les dones pescadores de la comunitat i el coratge demostrat en la lluita pels drets de la dona.

El Camí Nou del Salinar, estarà situat en la Punta, i correspon reivindicació dels veïns de la zona, que sol·licitaven el canvi perquè els serveis públics i d'emergències, diferenciaren més fàcilment cadascun d'aquests camins.

Respecte al carrer dedicat al Pare Arrupe, la Companyia de Jesús a València ha volgut expressar “el seu agraïment i alegria per la decisió de l'Ajuntament de dedicar un carrer de la nostra ciutat al Pare Pedro Arrupe, que va ser General de la Companyia de Jesús entre 1965 i 1983. Estem convençuts que aquests sentiments són compartits per molts valencians i valencianes per als qui el Pare Arrupe és un model d'humanitat i valors”.

I també destaca la reincorporació del carrer d'Otos a la ciutat de València, un poble de la comarca de la Vall d'Albaida.

Altres carrers que s'incorporen a l'entramat viari i que ja s'havien donat a conéixer els passats dies són les de Carlos Gómez Carrera (“Bluff”), Llarg Cavaller i Carmen Alborch. En tots els casos, es tracta de nous carrers, igual que en les anteriors incorporacions de personatges públics del passat mes de febrer, per la qual cosa no es canvia ni s'elimina cap nom, sinó que s'amplia l'onomàstica dels carrers de la la nostra ciutat.

Pujar