15 d’agost de 2020 15/8/20

La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller

La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 1)
  • Aquesta és la Directiva de Junta Central Fallera per a l'exercici 2020-2021

MÉS FOTOS
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 2)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 3)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 4)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 5)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 6)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 7)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 8)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 9)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 10)
La JCF aposta per una directiva en clau femenina per al pròxim exercici faller - (foto 11)

La Junta Central Fallera comença a dibuixar el seu nou any. Aquest dimecres a la vesprada va tindre lloc l'acte de presentació de la nova directiva – la primera des que Carlos Galiana està al capdavant - per a l'exercici faller 2020-2021.

Un total de huit nous càrrecs amb una important càrrega de dones entre els nomenaments, perquè únicament un dels huit és home: Javier Tejero Zabal, qui ostenta el càrrec d'assessor del president.

A continuació repassem els nomenaments i coneixem una mica més sobre ells:

  • Secretària General: Carmen Blasco Lucas

Licenciada en Dret, Especialitat de Dret Privat. En el seu currículum compta també amb cursos de Doctorat en Departament de Dret Civil: “Teoria General. Aplicació i eficàcia de les normes. Garanties Reals”.Actualment treballa com a Oficial en la notaría de Don Miguel García-Granero Dt.́rquez a València, un lloc que ocupa des d'octubre de 1999.

Així mateix opositó a judicatura i va ser secretaría judicial en provisión temporal en el Jutjat de primera instància i instrucción no3 de Carlet, en Jutjat de primera instància i instrucción no1 de Catarroja i en el Jutjat de primera instància i instrucción no1 de Sant Vicent del Raspeig.Cal destacar també el seu lloc com a Jutge substituta en els jutjats de primera instància i instrucción d'Alzira.

  • Coordinadora General: Carmen Martínez Ferrer

Pertenece a la comissió Josep Dt. Bayarri-Els Isidros des de 2012, una falla de la qual ha sigut Presidenta. Anteriorment, va ostentar el càrrec de Fallera Major en dues ocasions. La seua trajectòria en aquesta comissió del sector Olivereta és molt àmplia: delegada de mitjans, delegada de loteria i delegada d'infantils i juvenils.

Està en possessió del Bunyol d'Or ja que, amb anterioritat, va ser fallera de la Falla Mont de Pietat de Xirivella on ja va formar part de la directiva com a sotssecretària. El passat exercici va formar part del Jurat de la Fallera Major Infantil de València 2020, Carla García Pérez.

  • Vicepresidència 1a: Cristina Estévez Mariñas

Fallera de la comissió Llorers-Arquitecte Lucini des de l'any 1998. És vocal electa pel sector Zaidía des de 2011 i també forma part d'una altra comissió del cap i casal, més concretament de Félix Pizcueta-Cirilo Amorós.

Cristina Estévez torna a ostentar el càrrec de vicepresidenta de Junta Central Fallera 5 anys després. Això sí, aquesta vegada canvia d'àrea i serà la responsable de Festejos. Durant els tres exercicis que ja va formar part de la directiva de l'organisme autònom municipal va estar al capdavant de Protocol i Relacions Públiques. Va ser també jurat de la Fallera Major de València de 2012, Sandra Muñoz Pérez i jurat de Rocío Gil Uncio, Fallera Major de València de 2018.

  • Vicepresidència 2a: Amparo Sospedra Tarazona

37 anys de fallera avalen a Amparo Sospedra que pertany a la comissió Giorgeta-Roig de Corella encara que també va formar part de Jerònima Gal·lés- Litògraf Pascual i Abad, de la Falla Grup Joaquín Rueda i de la Falla Cervantes de Paiporta. Té en possessió el Bunyol d'Or ab Fulles de Llorer.

Ha ocupat càrrecs en diferents delegacions de la seua comissió del sector La Roqueta-Arrancapins, entre ells, en infantils, loteria, secretaria, playbacks i teatre. Ha sigut precisament en la seua faceta teatral on dt.́s s'ha prodigat, bona mostra d'això són les seues nombroses nominacions en la categoría de directora i actriu en el 'teatre faller'. En el seu palmarés cal destacar 3 saragüells de direcció i un a millor actriu principal

  • Vicepresidència 3a: María Tomás López

Fallera de la comissió Sant Ignasi de Loyola-Jesús i María del sector Botànic-La Petxina, de la qual va ser Fallera Major Infantil en 1995 i Fallera Major en 2009. Pertany a la directiva de la seua falla en la qual sempre ha exercit càrrecs relacionats amb el protocol i els mitjans de comunicació. Té en possessió el Bunyol d'Or ab Fulles de Llorer

Així mateix, va formar part de la Cort d'Honor de la Fallera Major de València de 2010. Ha sigut jurat de la Cort d'Honor de la Fallera Major de València de 2014 i jurat de falles en diverses ocasions. A més, ha exercit com a jurat de playbacks i de l'elecció de la Fallera Major de la Junta Local de Catarroja, població en la qual també va ser mantenidora.

El passat exercici ja va formar part de Junta Central Fallera com a delegada de mitjans i el mes de maig passat va ser triada vocal electa pel Sector Botànic- La Petxina, estrenant-se en aquesta comesa.

  • Vicepresidència 4a: Lucía Morales López

Cordobesa de naixement, València és la seua terra des que va contraure matrimoni en 1991. Precisament, el seu marit, és el president de la seua comissió Avinguda Regne de València – Sant Valero.

Lucía Morales pertany a aquesta falla de Ruzafa des de l'any 2000, desenvolupant càrrecs en la directiva com a Delegada d'Infantils, Loteries, Festejos i Agrupació. Una llista a la qual s'ha d'afegir el seu càrrec de Fallera Major en els exercicis 2004 i 2013. Posseeix el Bunyol D’Or ab Fulles de Llorer

  • Vicepresidència 5a: Inma Guerrero Bolinches

Aquesta fallera de la comissió Borrull-Túria és una de les grans actrius que ha donat el 'teatre faller'. I no és un dir. Inma és l'actriu amb més saragüells en les seues vitrines, amb un total de 11. Potser per això, va ser la gran propulsora del '*teatre faller' durant la seua etapa com a Vicepresidenta de l'àrea de Cultura de Junta Central Fallera.

Amb una dilatada trajectòria fallera, Inma Guerrero també ha format part de Quart-Túria i Dr.Sanchis Bergón-Túria, altres dues comissions del seu benvolgut sector Botànic-La Petxina. Entre els reconeixements que li han concedit destaca el Premi Manolo Latorre, atorgat per la comisión Borrull-Socors, un galardó pel seu compromís i contribució al món faller, sobretot en aspectes culturals. De fet, en l'actualitat és Delegada de Cultura de la seua *comisión. Aqueix premi s'uneix al Regi d'Or de la Falla Pau-Reina-Sant Vicent i al Bernarda de la Falla Sevilla-Dénia.

  • Assessor del President: Javier Tejero Zabal

Faller de la comissió Maestro Gozalbo-Conde Altea, de la qual a més va ser President. És vocal de Junta Central Fallera pel sector Pla del Remei-Gran Via des de l'any 2014

Membre de JCF des de 2009, ha sigut adjunt a la delegació de cultura, vocal de lliure designació, secretari i delegat en Censos i Biblioteca.Va ser nomenat Vicepresident de JCF en 2015 i dos anys després va assumir la Vicepresidència primera com a responsable.

Apassionat de l'ofici d'artista faller, ha sigut guionista dels artistes Vicente Agulleiro, Paco Eĺpeix Albert i Miguel Santaeulalia Serrán, entre altres. Així mateix, és Director de la publicación El Turista Faller des de 2009 i col·laborador habitual en programes fallers de ràdio i televisió.

Bunyol d’Or i Brillants ab Fulles de Llorer. Entre les seues distincions i premis destaquen el Ninot d’Or del Gremi Artesà d'Artistes Fallers de València, la Medalla de bronze del Gremi d'Artistes Fallers de Borriana, el Fanal encesa de la Agrupación Falles Gran Vaig veuréa i el Premi Eḿritu Faller Lletres de la Falla Convent Jerusalén.

Pujar