elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

28 anys de presó per a l'home que va violar dues vegades al seu nebot menor d'edat a València

28 anys de presó per a l'home que va violar dues vegades al seu nebot menor d'edat a València
  • Haurà d'indemnitzar amb 60.000 euros a la víctima per danys morals i psicològics

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial de València ha condemnat a 28 anys de presó per dos delictes d'agressió sexual a menor, amb violència i abús de superioritat, a un home que va violar al seu nebot en dues ocasions, quan la víctima tenia 8 i 9 anys d'edat.

La Sala li imposa també el pagament d'una indemnització de 60.000 euros pels danys psicològics i morals que va patir el xiquet, al qual no podrà acostar-se a una distància inferior als 500 metres i amb el qual no podrà comunicar-se per cap mitjà durant 40 anys. Igualment, la sentència li inhabilita per a qualsevol professió o ofici que comporte contacte regular i directe amb menors durant 36 anys.

La primera agressió va ocórrer durant l'any 2015 en l'habitatge familiar del condemnat, a la qual acudia la seua germana i mare de la víctima per a deixar als seus fills durant el seu torn laboral.

Segons el relat que fa la sentència, en una d'aqueixes ocasions, el penat va fer entrar al seu nebot de huit anys fins a la seua habitació, el va obligar a llevar-se la roba i li va espentar sobre el llit, on li va agredir sexualment.

A l'any següent, la situació es va repetir durant l'estiu en una casa de camp familiar en la qual, després de la violació, el condemnat va amenaçar al xiquet amb pegar-li o matar-li si comptava l'ocorregut.

Anys després, en 2019, la víctima va ser sotmesa a una prova mèdica a conseqüència d'una malaltia abdominal en la qual li van detectar signes que apuntaven a una possible agressió sexual. El menor va patir a més simptomatologia psicosomàtica amb ansietat, tristesa i decaïment a conseqüència d'aquests fets.

Pujar