22 de gener de 2021 22/1/21

Anuncien 8 milions d'euros més per a rehabilitar 170 cases en el Cabanyal

Anuncien 8 milions d'euros més per a rehabilitar 170 cases en el Cabanyal - (foto 1)
  • Després del conveni de col·laboració que han signat aquest dimarts l'Ajuntament i la Generalitat

MÉS FOTOS
Anuncien 8 milions d'euros més per a rehabilitar 170 cases en el Cabanyal - (foto 2)
Anuncien 8 milions d'euros més per a rehabilitar 170 cases en el Cabanyal - (foto 3)
Anuncien 8 milions d'euros més per a rehabilitar 170 cases en el Cabanyal - (foto 4)

La rehabilitació de 170 habitatges del Cabanyal-Canyamelar i la reedificació de deu solars que han sigut objecte de demolicions, així com l’execució d’un programa de reallotjaments es durà a terme, amb un cost de quasi 8,3 milions d'euros, gràcies al conveni de col·laboració signat entre l'Ajuntament de València i la Generalitat «per a la regeneració i renovació urbana de l’esmentat barri».

L'alcalde de València, Joan Ribó, i el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, han presentat hui este acord que empara la segona edició del programa d’ajudes per a la rehabilitació de vivendes ubicades a l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del Cabanyal-Canyamelar.

L’anomenat ARRU II compta amb una partida de 8.258.937,33 euros. D’estos, 3.326.587,33 euros aniran destinats a la rehabilitació de vivendes municipals per a habitatges de lloguer assequible, i els invertirà l’Ajuntament directament amb fons dels seus pressupostos. El Ministeri de Foment invertirà, mitjançant la Generalitat, un total d'1,87 milions d’euros i la Generalitat Valenciana 830.000 euros. La segona edició del Pla ARRU també inclou una aportació dels particulars que sumaran un total de 2,32 milions d’euros.

Totes les iniciatives de rehabilitació i regeneració de vivendes del barri es coordinaran i canalitzaran mitjançant el Pla Cabanyal que, tal com han recordat Joan Ribó i Rubén Martínez Dalmau, «treballarà com a entitat col·laboradora dels programes ARRU».

L’alcalde de València, Joan Ribó, que ha manifestat que l’ARRU II «és un pas més per a rehabilitar el Cabanyal», ha destacat l’aportació de l’Ajuntament «i la voluntat de treballar conjuntament amb la Generalitat i mitjançant l’oficina del Pla Cabanyal, que és un medi propi i pròxim a la ciutadania on es desenvoluparan tots els temes relacionats amb la vivenda d’este barri».

Joan Ribó, que ha anunciat que la pròxima setmana es convoca el Consell d’Administració del Pla Cabanyal i que l’acord de l’ARRU eixirà prompte publicat al Diari Oficial de la Generalitat, ha assegurat «que els tràmits per a la rehabilitació de les vivendes esmentades es desenvoluparan d'ací a poc temps».

AUGMENT DEL PARC PÚBLIC D’HABITATGE

«A més, es tracta d’una aposta ferma per la rehabilitació de la vivenda pública al barri i per l’augment del parc municipal d’habitatge i dels lloguers socials a la nostra ciutat», ha ressaltat Ribó en explicar que un dels aspectes que l’Ajuntament vol incentivar «és que tota la ciutadania tinga l’oportunitat d’accedir a una vivenda digna».

Per la seua banda, el conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, que ha parlat «de la política de destrucció de vivenda que ha patit el Cabanyal», ha ressaltat «la nova forma de treball interinstitucional entre l’Ajuntament i la Generalitat que és important perquè implica una suma d’esforços perquè el Cabanyal siga el lloc que el seu veïnat mereix».

Les obres finançades amb les ajudes del segon ARRU coincidiran amb alguns projectes desenvolupats a l’empar del primer, que encara està executant-se, «la qual cosa implica la importància que té el Cabanyal per a les administracions», segons ha manifestat Dalmau en confirmar «que el 15% d’estos treballs ja estan certificats».

Per últim, els dos responsables públics han insistit en el paper de l’oficina de Pla Cabanyal, que també tindrà una funció «de caràcter fonamentalment social, per al registre de sol·licituds d'habitatges i d'ajudes per al lloguer».

Pujar