15 d’octubre de 2019 15/10/19

Més de 300 alumnes de la Universitat de València participen aquest 6 d’abril en la Fira de la Salut

Més de 300 alumnes de la Universitat de València participen aquest 6 d’abril en la Fira de la Salut - (foto 1)

Estudiantat de Medicina de la Universitat de València ha organitzat per tretzé any consecutiu una nova edició de la seua Fira de la Salut que cada primavera celebra a la plaça de la Verge a València. En aquesta ocasió la cita és el pròxim 6 d'abril i es durà a terme des de les 9 fins a les 20 hores. La fira se celebra aquest dia amb motiu del Dia Mundial de la Salut. La temàtica d’enguany és Salut Per A Tots i durant l’esdeveniment les persones que s’hi acosten podran aprendre sobre salut de la mà de joves alumnes que volen aproximar la medicina a la població.

En la fira participaran més de 300 alumnes de diferents graus, en concret Medicina, Odontologia, Farmàcia, Psicologia, Infermeria, Nutrició i Fisioteràpia, que es van inscriure en massa i van  esgotar les places de participació en 10 minuts. El creixent bon acolliment d'aquesta iniciativa no només respon a la comunitat universitària sinó que també participen de forma notable diferents associacions externes com a Metges Sense Fronteres, el Col·legi Oficial de Metges de València  i Creu Roja.

La temàtica d'aquest any és Salut Per A Tots

Les persones que s’acosten a la fira tindran l’oportunitat d’aprendre sobre salut de la mà de joves alumnes que volen aproximar, de forma gratuïta, la medicina a la població.

Durant la  jornada,  estudiantat i professionals s’organitzaran en desenes de carpes que tindran com a objectiu fomentar hàbits saludables, informar sobre els problemes de salut més importants en l’actualitat i sobretot acostar la professió a la ciutadania.  Les diferents carpes que conformaran la fira tindran temàtiques específiques i oferiran informació, consells i organització d’activitats que podran realitzar-se durant el dia.

Així, en les carpes es duran a terme propostes com ara tècniques de reanimació cardiopulmonar, exercicis per a persones majors, llengua de signes, exploracions dermatològiques, mesures de sucre i de tensió, un taller odontològic, proves oftalmològiques, tallers de sexualitat i prevenció d’ITS, d’alcoholisme o de consum de drogues, entre altres. Una de les activitats més destacables és l’Hospital d’ossets, una iniciativa dirigida a menudes i menuts perquè es familiaritzen amb la Medicina i els seus procediments i així perden la por i la desconfiança cap a la bata blanca.

Però no tot serà Medicina, durant la vesprada del dissabte dia 6 també hi haurà activitats com Zumba, i enguany s’anunciarà el premi a la millor carpa de la Fira de la Salut XIII, per això  des de l’organització se sol·licitarà l’ajuda d’aquelles persones que han gaudit de la jornada, mitjançant un vot a la millor carpa. També, com cada any es repartirà a les persones assistents una revista elaborada amb motiu d’aquesta celebració.

“Aquest projecte vol formar a la població en matèria de salut perquè siga conscient i ama de la mateixa, a més permet a l’estudiantat tindre un primer contacte amb persones que seran pacients en el futur” explica Lorena Vila, presidenta de l’Associació  Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM). Per la seua banda, el vicepresident d’AVEM, Raul  Albadalejo, recorda que després de més d'una dècada des dels seus començaments aquesta Fira de la Salut “és una  oportunitat per a començar a treballar en equip, no  sols amb els nostres companys de carrera sinó amb estudiants de la resta de Ciències de la Salut i fomentar així la interdisciplinarietat en el tracte amb pacients que ha de caracteritzar la nostra labor futura”.

L'esdeveniment està organitzat per l’Associació Valenciana d’Estudiants de Medicina (AVEM) amb el  suport i patrocini de la  Universitat de València i el Col·legi Oficial de Metges de València.

ocultar
Més de 300 alumnes de la Universitat de València participen aquest 6 d’abril en la Fira de la Salut
Pujar