14 de novembre de 2019 14/11/19

Els alumnes de 41 centres educatius reflexionen sobre el binomi horta-ciutat en la campanya «Per una ciutat en convivència»

Els alumnes de 41 centres educatius reflexionen sobre el binomi horta-ciutat en la campanya «Per una ciutat en convivència» - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els alumnes de 41 centres educatius reflexionen sobre el binomi horta-ciutat en la campanya «Per una ciutat en convivència» - (foto 2)

  Dins de la Xarxa de Ciutats Educadores, a la qual pertany València, l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Educació, ha dut a terme la iniciativa «Per una ciutat en convivència», que arriba a la seua XXIV edició proposant als centres educatius una reflexió, sintetitzada en un dibuix artístic, en esta ocasió sobre el tema «L’horta i la ciutat, un binomi fantàstic». Demà s’entreguen els diplomes als centres participants en un acte que tindrà per marc l’Hemicicle municipal.

  Un any més la ciutat de València es transforma en aparador educatiu a través de la XXlV campanya «Per una ciutat en convivència», fruit de la qual són 129 cartells elaborats pels xiquets i xiquetes de la nostra ciutat que estan exposats en el mobiliari urbà de València, transformat per un temps en altaveu de la comunitat educativa, així com en un lloc per a la reflexió i l’anàlisi. La campanya està emmarcada en les múltiples accions que realitza l’Ajuntament de València dins de la Xarxa de Ciutats Educadores.

  Amb la temàtica «L’horta i la ciutat, un binomi fantàstic», 41 centres educatius de la ciutat de València han reflexionat i sintetitzat la seua reflexió en un dibuix col·lectiu, sobre la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i com podem participar en la seua construcció.

  Els nivells educatius participants han sigut Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Ensenyament Postobligatori (Batxillerat, Cicles Formatius de Formació Professional) i Educació Especial, amb un total de 4.368 alumnes i 272 professores i professors.

  Esta campanya, en el seu aspecte educatiu, va més enllà del marc escolar, ix als carrers i s’implanta per tota la ciutat. València es convertix així en un agent dinamitzador de l’espai urbà com a àmbit educatiu i s’integra en la vida de l’escola. Convoca tota la ciutadania a la reflexió, a l’anàlisi i a la busca o el reforç de valors i pautes de socialització que la nostra societat demanda per a aconseguir millors cotes de convivència cívica i democràtica pròpies de tota ciutat educadora.

  Demà, 6 de maig, com a reconeixement i agraïment a la participació dels centres educatius, es realitzarà un acte a l’Hemicicle de l’Ajuntament. Igual que l’any passat, en finalitzar l’acte, l’alumnat i les persones acompanyants realitzaran un recorregut en els autobusos turístics per a observar com han quedat els seus treballs als opis de la ciutat.

  ocultar
  Els alumnes de 41 centres educatius reflexionen sobre el binomi horta-ciutat en la campanya «Per una ciutat en convivència»
  Pujar