16 de novembre de 2019 16/11/19

Almeria i València s'uneixen per a crear el cor més gran del món amb fruites i verdures

Almeria i València s'uneixen per a crear el cor més gran del món amb fruites i verdures - (foto 1)
  • 300 xiquets han col·locat 20 tones de tomaca, bròcoli, pimentó, albergínia, carabasses i carabasseta per a batre el rècord Guinnness.

L'empresa valenciana de millora vegetal Sakata –la que ha organitzat l'esdeveniment-i L'Ajuntament d'Almeria han reunit 20.000 quilos de vegetals en el dia Mundial de l'Alimentació.

L'objectiu era dibuixar una superfície de 550 m2, aspirant a ser el cor d'hortalisses més gran del món, segons el comunicat que ha publicat l'empresa valenciana.

Objectiu: aconseguir el rècord Guinness

El repte consistia a superar a l'actual guanyador que era l'Índia que en 2014 va crear un cor que va mesurar 480 m2, fent-se amb el rècord Guinness. Per aquest motiu, el jutge oficial de l'Organització s'ha desplaçat fins a Almeria per a realitzar la verificació oficial.

“Més salut. Almería”

Almería és l'actual capital gastronòmica d'Espanya i exporta cada any a la resta d'Europa uns 3000 milions de quilos de fruites i verdures.

El 16 d'octubre ha sigut el dia triat per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura) com el Dia Mundial de l'Alimentació, sent una jornada dedicada a la conscienciació sobre el problema alimentari mundial. Per això, a Almeria el missatge ha sigut “Més salut. Almeria” al costat d'un cor en roig, aquest pretén donar la volta al món amb un objectiu prioritari: “difondre entre la societat la importància de tindre una dieta saludable, basada en el consum de fruites i hortalisses”

Els 20.000 quilos d'hortalisses i fruites seran donats a diferents menjadors socials.

ocultar
Almeria i València s'uneixen per a crear el cor més gran del món amb fruites i verdures
Pujar