21 de setembre de 2020 21/9/20

Alfonso Grau, condemnat a quatre anys de presó per la trama dels rellotges

Alfonso Grau, condemnat a quatre anys de presó per la trama dels rellotges - (foto 1)

  El que fóra tinent alcalde de la ciutat de València durant l'etapa de Rita Barbera, Alfonso Grau, ha sigut condemnat per la Secció Segona de l'Audiència Provincial de València a passar quatre anys i dos dies a la presó en considerar provats que va cometre un delicte continuada de suborn i un delicte de blanqueig de capitals.

  La sentència declara provat que el polític va rebre al desembre de 2010 i el mateix mes de 2011, en atenció al càrrec públic que exercia, sengles rellotges de luxe que li havia regalat un proveïdor de l'Ajuntament de València, que també ha sigut condemnat a nou mesos i un dia de presó en aquesta causa per un delicte continuat de suborn.

  Segons conclou el tribunal, el llavors primer tinent d'alcalde de València va canviar els dos rellotges en la joieria on havien sigut adquirits per l'empresari per uns altres de major valor i va pagar la diferència en metàl·lic per a “ocultar l'origen il·lícit” dels obsequis. A més, tal com recull la sentència, en les mateixes dates del segon regal, desembre de 2011, una d'aqueixes mercantils, Transvia SL, havia rebut l'adjudicació per part de l'Ajuntament d'un contracte per al servei de gestió i execució de festes i commemoracions per a persones majors per un import de 652.748 euros, IVA inclòs.

  Lucre obtingut

  La Sala xifra en 25.095 euros el lucre obtingut amb totes dues operacions per l'antic regidor i li imposa una multa per igual quantia. Pel delicte continuat de suborn, els magistrats li condemnen a nou mesos i un dia de presó, així com a dos anys i un dia de suspensió d'ocupació i càrrec públic.

  Pel delicte de blanqueig de capitals, li imposen tres anys, tres mesos i un dia de presó. La sentència, que pot ser recorreguda davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, imponeasimismo als dos condemnats el pagament de les costes del procés.

   

  Pujar