elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FALLAS 2022

Eva Alcahuz: "Crec moltíssim en la igualtat, cada vegada hi ha més pirotècniques i presidentes de falla"

Entrevista amb Eva Alcahuz Martín, candidata a Fallera Major de València 2022
Entrevista amb Eva Alcahuz Martín, candidata a Fallera Major de València 2022
  • Entrevista amb la candidata a Fallera Major de València 2022 i fallera de la comissió Palleter Erudit Orellana

MÉS FOTOS
Eva Alcahuz: "Crec moltíssim en la igualtat, cada vegada hi ha més pirotècniques i presidentes de falla" - (foto 2)
Eva Alcahuz: "Crec moltíssim en la igualtat, cada vegada hi ha més pirotècniques i presidentes de falla" - (foto 3)
Eva Alcahuz: "Crec moltíssim en la igualtat, cada vegada hi ha més pirotècniques i presidentes de falla" - (foto 4)
Eva Alcahuz: "Crec moltíssim en la igualtat, cada vegada hi ha més pirotècniques i presidentes de falla" - (foto 5)

Eva Alcahuz Martín segueix assimilant encara la realitat des que el seu nom va sonar el Fonteta fa uns dies i va ser nomenada com a candidata a Fallera Major de València 2022. Avui coneixem a aquesta jove de 26 anys, mestra de Primera amb especialitat anglesa i fallera del sector Palleter Erudit Orellana.

En aquesta entrevista amb elperiodic.com, Eva ens les dues coses que més li agraden: "Les falles i els xiquets són les meues dues passions". En el seu temps lliure li encanta preparar el material docent per les seues classes i, sobre les falles, no contempla la seua vida sense la festa: "Quan va passar el covid va ser molt dur perquè estàvem a vespres de viure els dies fallers".

Precisament sobre aquests últims temps de canvis, en els quals molts actes s'han adaptat, considera Eva que les falles "haurien d'estar sempre en continu canvi com la societat". En aquest sentit, planteja que els actes que s'han canviat es voten amb el col·lectiu faller per estudiar quines podrien quedar-se i quins no.

"Per exemple, amb la mascletà. És emblemàtic que se celebren a la plaça de l'Ajuntament però hi ha 19, per què no acostar algunes als barris i als fallers del carrer? ", Es pregunta.

Sobre la figura de la Fallera Major de València, creu que ajuda molt a potenciar la figura de la dona: "Crec moltíssim en la igualtat, cada cop tenim més pirotècniques i presidentes de falla, la dona està cobrant pes i la Fallera Major de València té un paper clau. A més, representa una festa que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat, per a mi seria un somni poder tornar a tots els fallers la il·lusió".

Pujar